Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία του ΟΕΕ για την μη συμμετοχή εκπροσώπων του στην επιτροπή αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡAΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ 105-63 Αθήνα τηλ. 210 5202250, 2105202260, 2105202270 fax 2105229167

ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2013
Αρ πρωτ.φ/1/872

Προς
Υφυπουργό Οικονομικών
κ Γεώργιο Μαυραγάνη
Κοιν:
-Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ Αντώνη Σαμαρά
-Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
κ Ευάγγελο Βενιζέλο
-Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ
κ Φώτη Κουβέλη
-Υπουργό Οικονομικών
κ Ιωάννη Στουρνάρα

Κύριε Υπουργέ,

Το ισχύον φορολογικό σύστημα έχει γίνει πολύπλοκο, με μεγάλο κόστος διαχείρισης, είναι άδικο στην κατανομή των φορολογικών βαρών, δημοσιονομικά αναποτελεσματικό, αδυνατεί να εξαλείψει το έλλειμμα και να μειώσει δραστικά το ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης, νοσεί από εκτεταμένη φοροδιαφυγή, καρκινοβατεί στην είσπραξη βεβαιωμένων χρεών. Το ΟΕΕ ,ο εκπρόσωπος του συνόλου των οικονομολόγων της χώρας μας και οικονομικός σύμβουλος της Πολιτείας , κατέθεσε έγκαιρα την θέση του για την αναγκαιότητα μιας ριζικής δημοκρατικής φορολογικής μεταρρύθμισης που θα έχει ως στόχο την διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού, σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου σας πληροφορηθήκαμε την συγκρότηση επιτροπής υπό την προεδρία σας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος. η οποία θα διαβουλευθεί με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς με στόχο τη μεταρρύθμιση του φορολογικού μας συστήματος.

Ο Φορέας μας ,ως ο πλέον αρμόδιος φορέας για να κληθεί από το Υπουργείο σας στην διαμόρφωση του νέου φορολογικού πλαισίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την μη συμμετοχή του στη Επιτροπή. Σας υπενθυμίζουμε ότι στην συνάντηση που είχαμε μαζί σας δεσμευθήκατε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας θα συμμετέχει στην υπό συγκρότηση επιτροπή για την κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου .

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων ατόμων για την συμμετοχή τους στην Επιτροπή και τον λόγο αποκλεισμού του ΟΕΕ.

Σας καλούμε ,όπως έχετε δεσμευθεί, να επανεξετάσετε τη συγκρότηση της Επιτροπής και προβείτε στη συμπλήρωση της με τον Εκπρόσωπο του ΟΕΕ .

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ

Γεώργιος Κυδωνάκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description periergi | Ιανουαρίου 25, 2013 3:39 μ.μ. | Reply
οεε τι ειναι αυτο? υπαρχει?
image description ΟΕΕ,ο εκπρόσωπος!!! | Ιανουαρίου 25, 2013 3:34 μ.μ. | Reply
Όπως καταλαβαίνετε… είμαστε λίγο πριν αρχίσει και επίσημα το τέλος του επαγγέλματος του ΛΟΓΙΣΤΗ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ, πλέον υπαλλήλος ελεγκτικής- λογιστικής- φοροτεχνικής εταιρείας.
image description kaza | Ιανουαρίου 25, 2013 4:17 μ.μ. | Reply
Αυτοί τώρα κατάλαβαν οτί μας έχουν σε όλα απέξω. Τόσο καιρό που φωνάζαμε αυτοί κοίταγαν πως θα πάρουν τις συνδρομές. Λουστείτε τα τώρα κύριοι. Ούτε για συζήτηση δεν σας λαμβάνουν υπόψη.
image description pap1966 | Ιανουαρίου 25, 2013 5:02 μ.μ. | Reply
ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ !!!!!!!!!!! ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ!!!!!! ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΠΑΤΑΞΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!!!!!ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΥΡΙΟΙ !!!!! ΣΟΥΒΛΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ!!!!!!!!!!
image description gkazan | Ιανουαρίου 25, 2013 11:27 μ.μ. | Reply
Τώρα αυτοί γιατί διαμαρτύρονται; Έμαθαν οτι θα είχαν τσάμπα σάντουϊτς και γκαζόζα στην "σύσκεψη" και πείνασαν; ΟΕΟ... ΟΕΕ!!!
image description Ενας χαζος | Ιανουαρίου 26, 2013 12:20 π.μ. | Reply
Δηλαδή εσείς όλοι χαίρεστε που δεν θα συμμετέχει το ΟΕΕ;
image description ΚΩΣΤΑΚΗΣ | Ιανουαρίου 26, 2013 4:06 μ.μ. | Reply
TO OEE ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΑΣ :ΔΗΛΑΔΗ : Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΑΝΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ -Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ -ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΡΑΠΑΝΟΣ .
ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ P. KRUNGMAN KAI ΑΛΛΟΥΣ.
image description ΜΑΤΘΑΙΟΣ | Ιανουαρίου 26, 2013 10:10 μ.μ. | Reply
Δεν καταλαβαίνω το λόγο που διαμαρτύρεται το ΟΕΕ. Τα μέλη της επιστροπής είναι όλοι πτυχιούχοι οικονομολόγοι και διακεκριμένοι επιστήμονες τόσο ακαδημαϊκα όσο επαγγελαματικά και προφανώς μέλη ΟΕΕ όπως όλοι οι οικονομολόγοι της χώρας. Αρά το ΟΕΕ στην "ουσία" εκπροσωπείται πλήρως στην εν λόγω επιτροπή.

Η διοίηκηση του ΟΕΕ, αν νιώθει ότι μειωνεκτεί απέναντι στα μέλη του και παραμελείται, μπορεί κάλλιστα να παραιτηθεί και να αφήσει τη θέσh της σε πιό ανεγνωρσιμένα άτομα (που θα καλεστούν και σε καμία επιτροπή)


image description XRONIS | Ιανουαρίου 28, 2013 2:19 μ.μ. | Reply
ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΕΕ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) ΓΛΥΦΑΝΕ ΚΑΙ ΣΚΥΒΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΗΤΑΝΕ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΟΕΕ Ο ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΟΕΕ ΑΝ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο