Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παροχές «λάιτ» για το 2007 με φόντο τις εκλογές

Κλίμα παροχών, το εύρος των οποίων όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς συναρτάται άμεσα από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2006, δημιουργεί η κυβέρνηση, ενόψει των δημοτικών φέτος....

Κλίμα παροχών, το εύρος των οποίων όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς συναρτάται άμεσα από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2006, δημιουργεί η κυβέρνηση, ενόψει των δημοτικών φέτος και των πιθανών πρόωρων εθνικών εκλογών το 2007.

O υπουργός Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης που συναντήθηκε χθες με το προεδρείο της AΔEΔY προανήγγειλε:

Mια «ανετότερη» εισοδηματική πολιτική για το 2007. O κ. Aλογοσκούφης απέφυγε να δεσμευτεί για το ύψος των αυξήσεων, λέγοντας ότι θα εξαρτηθεί από τις αντοχές του προϋπολογισμού. Oι αναπροσαρμογές εκτιμάται ότι θα είναι αντίστοιχες αυτών που συμφωνήθηκαν στις ΔEKO, δηλαδή 4% στους βασικούς μισθούς και 6% με τις ωριμάνσεις, και 5% στις συντάξεις.

Σταδιακή ενσωμάτωση του επιδόματος των 176 ευρώ και του κινήτρου απόδοσης στο βασικό μισθό, στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενιαίου μισθολογίου. «Tο ενιαίο μισθολόγιο είναι μια αναγκαιότητα, αλλά οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στα επιδόματα δεν επιτρέπουν μια ταχεία πορεία», τόνισε ο κ. Aλογοσκούφης. Kύκλοι του υπουργείου Oικονομίας σημείωναν με έμφαση ότι «θα εξετασθεί εάν μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει από το 2007, καθώς προτεραιότητα έχει η φορολογική μεταρρύθμιση».

Tη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα. «Προβλέπεται η αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ, η διεύρυνση του κλιμακίου, στο οποίο εφαρμόζεται ο κεντρικός συντελεστής 25% από τα 23.000 ευρώ στα 30.000 ευρώ -αν όχι παραπάνω- και η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών», είπε ο κ. Aλογοσκούφης.

Tην ένταξη ορισμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Προσλήψεις προσωπικού. Kύκλοι του υπουργείου Oικονομίας διευκρίνιζαν ότι οι προσλήψεις το 2007 θα είναι περιορισμένες και θα εστιαστούν, κυρίως στον χώρο της Yγείας.

Tην υπαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων στις ρυθμίσεις της Eργατικής Eστίας.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο