Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για παράταση Α.Π.Δ. Δ' τριμήνου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π . Ο . Φ . Ε . Ε .

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 8253445 - FAX: 210 8253446 * Ε - Μail: [email protected]
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94

Προς τον 
∆ΙΟΙΚΗΤΗ του Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ.  κο ΡΟΒΕΡΤΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοινοποίηση:
- ∆ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 
- ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κο  ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ   
- ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κο ΚΟΚΚΟΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  
- Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. 
- Ε.Σ.Ε.Ε. 
- Κεντρική Ένωση Επιµελητηρίων   
                
Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2013 

Αρ. Πρωτ. Εξερχοµένου 011 

Θέµα: ∆υνατότητα υποβολής µέσω διαδικτύου της Α.Π.∆. και µετάθεση καταληκτικών ηµεροµηνιών για υποβολή της Α.Π.∆. ∆’ τριµ.2012 µε  ταυτόχρονη µέριµνα για εκπρόθεσµες υποβολές ΟΛΙΓΩΝ  ηµερών για τα παλαιότερα τρίµηνα 2012  

Αξιότιµε Κύριε ∆ιοικητά, 

Σύµφωνα µε το άρθρο 14 του ν.4075/2012 προβλέπεται η µηνιαία υποβολή της Α.Π.∆. µε αρχή την 01/01/2013 (σύµφωνα µε τον πρόσφατο -14/1/13- ψηφισθέντα νόµο). 

Όµως σε δηλώσεις σας τονίσατε ότι: «∆υνατότητα υποβολής µέσω ∆ιαδικτύου µηνιαίας αναλυτικής δήλωσης εισφορών θα έχουν µόνο οι επιχειρήσεις που έχουν εξοφλήσει  ή έχουν επιλύσει µε διακανονισµό διαφορές που είχαν εντοπιστεί τον αµέσως προηγούµενο µήνα.» 

Το µέτρο αυτό, αν τελικά ισχύσει, θα επιβαρύνει µε  πρόσθετο κόστος – προστίµων – τις επιχειρήσεις και θα δηµιουργήσει γραφειοκρατία στους Συναδέλφους και τις υπηρεσίες σας αν πρέπει οι Α.Π.∆. να κατατίθενται χειρόγραφα σε αυτές για όλους όσους οφείλουν τις εισφορές του προηγούµενου µήνα ενώ το Ι.Κ.Α. δεν θα έχει «εικόνα» των οφειλόµενων εισφορών.  

Θεωρούµε το προτεινόµενο µέτρο υπερβολικό καθώς προσθέτει νέα προβλήµατα στις επιχειρήσεις που παρά την ύφεση «επιµένουν» να ΜΗΝ απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό. 

Επανερχόµαστε, ακόµη µια φορά, για τους ίδιους ευνόητους λόγους, και εν όψει και της αλλαγής που ψηφίσθηκε ως προς τις καταληκτικές ηµεροµηνίες υποβολής, ηλεκτρονικά της Α.Π.∆. να παρατείνεται µε ΑΜΕΣΗ απόφασή σας  την υποβολή όλων των Α.Π.∆. του Γ’ (έστω και µε την ελάχιστη προϋπόθεση να έχουν  καταβληθεί ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ όλες οι εισφορές) και ∆’ Τριµήνου 2012 µέχρι και την Κυριακή 03/02/2013.  
     
Ευελπιστούµε ότι σύντοµα θα ανακοινωθεί η ικανοποίηση του αιτήµατός µας.    

Με εκτίµηση 

Για το ∆.Σ. 

Ο Πρόεδρος                                                          
Πανίδης  Ι. Αβραάµ                                                  

Ο Γενικός Γραµµατέας
Καµπάνης  Βασίλειος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Taleporos | Ιανουαρίου 24, 2013 9:48 μ.μ. | Reply
Ενας ακομη ταλεπορος λογιστης δωστε παραταση ΑΠΔ δεν προλαβαινουμε
image description Κωνσταντίνα | Ιανουαρίου 24, 2013 9:44 μ.μ. | Reply
Συνδέεστε κανονικά?
Εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα σύνδεσης
image description Παράταση ή Παραίτηση | Ιανουαρίου 26, 2013 9:11 μ.μ. | Reply
Δώστε και σώστε γιατί χανόμαστε...τα χουν φορτώσει όλα σε εμάς..
image description Αναγνωστης | Ιανουαρίου 28, 2013 10:55 π.μ. | Reply
Καλημέρα!
Και εγώ είχα χθες προθεσμία, Κυριακή 27 Ιανουαρίου και δεν συνδεόταν ..
Έστειλε κανείς δήλωση χθες? Τι κανω τώρα? Υπάρχει κανένα νέο για την παραταση μήπως γλιτώσω το πρόστιμο; Πήγα σήμερα πρωι πρωι στο ΙΚΑ αλλα θα μου την επαιρναν ως εκπροθεσμη και για παραταση δεν ηξεραν..
image description KERKYRA | Ιανουαρίου 28, 2013 11:58 π.μ. | Reply
ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟΠ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΠΟΦΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΜΑ
image description Θανάσης | Ιανουαρίου 28, 2013 1:35 μ.μ. | Reply
Μήπως είχαμε κανά νέο....θα πάρει καμιά παράταση τελικά ή θα μας τα φάνε όλα στα πρόστιμα???
image description ΚΩΣΤΑΣ | Ιανουαρίου 28, 2013 2:01 μ.μ. | Reply
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ? ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΣ! ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΧΘΕΣΙΝΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ- ! ΕΝΑ ΜΥΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΩ.. Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ΠΙΕΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ! ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο