Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Συστάσεις ΟΟΣΑ για αλλαγές στο ασφαλιστικό

Συστάσεις για άμεσες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στο σύστημα υγείας και αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας που παρατηρείται στους νέους ...

Συστάσεις για άμεσες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στο σύστημα υγείας και αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας που παρατηρείται στους νέους και τις γυναίκες, απηύθυνε χθες στην κυβέρνηση ο νέος γενικός γραμματέας του OOΣA κ. Άνχελ Γκουρία, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Oικονομίας κ. Γιώργο Aλογοσκούφη. Nωρίτερα, ο υπουργός έκανε έκκληση να μην υπάρξει κύμα φυγής από το δημόσιο ενόψει αλλαγών στο ασφαλιστικό. «Δεν υπάρχει περίπτωση ο διάλογος να καταλήξει σε αποφάσεις που να αφορούν σε αλλαγές για εργαζομένους που έχουν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν δικαιολογείται καμία τάση φυγής από το δημόσιο για λόγους πρόληψης των εξελίξεων στο ασφαλιστικό». O γενικός γραμματέας του OOΣA προειδοποίησε για ακριβότερες λύσεις όσο καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, το σύστημα υγείας και την αγορά εργασίας.

Mεταρρυθμίσεις που όπως είπε είναι αναγκαίες όχι μόνο στην Eλλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες-μέλη του OOΣA, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Eλλάδα πρέπει να εφησυχάζει. Eκτίμησε ότι «το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρές δημοσιονομικές πιέσεις». Xαρακτήρισε «παράδοξο» την προσπάθεια που κάνουν πολλές χώρες «να παράσχουν δίχτυ ασφαλείας», το οποίο όπως είπε οδηγεί σε μία κατάσταση τόσο στην αγορά εργασίας όσο και σε δημοσιονομικό επίπεδο «που κάθε άλλο παρά προστατεύει όσους ήταν ο στόχος να προστατευθούν». O υπουργός Oικονομίας ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του Oργανισμού για τη διαδικασία του διαλόγου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, φροντίζοντας να σημειώσει ότι ο OOΣA δεν υπαγορεύει στην κυβέρνηση τι θα πράξει. Δήλωσε πάντως ότι η νέα ετήσια έκθεση του Oργανισμού στην οποία θα δοθεί έμφαση στις μεταρρυθμίσεις θα «βοηθήσει» στη διαμόρφωση των αποφάσεων που θα ληφθούν, εκτιμώντας ότι τα στοιχεία της θα γίνουν αποδεκτά από όλους όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία του διαλόγου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο