Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στουρνάρας: «Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα που πηγαίναμε στα βράχια»


«Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα που πηγαίναμε στα βράχια και κάνουμε προσπάθεια να στρίψουμε το σκάφος» τόνισε, στην Επιτροπή Οικονομικών, ο Ι. Στουρνάρας.

«Για πρώτη φορά στους έξι μήνες που πηγαίνω στο Eurogroup, η Ελλάδα δεν ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής. Υπάρχει ελπίδα, αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει» ανέφερε, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στουρνάρας επισκόπησε τα οφέλη από την εξασφάλιση των 9,2 δισ. ευρώ (7,2 δισ. ευρώ σε ομόλογα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα υπόλοιπα για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αποπληρωμή ληξιπροθέσμων χρεών, αλλά και εσωτερικών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου) και διαπίστωσε πρόοδο και στη στάση των αγορών απέναντι στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη μείωση των spreads στα επίπεδα των αρχών του 2010.

«Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε στα βράχια. Τώρα κάνουμε προσπάθεια να στρίψουμε το σκάφος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, τέλος, στην αξιοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ)- που αποτελεί και το αντικείμενο συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής- ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως «η προστιθέμενη αξία των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι εισπρακτική, αλλά η προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας». Σε κάθε περίπτωση, «θα διασφαλίσουμε τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, σε όλα τα επίπεδα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description maria-aridaia | Ιανουαρίου 25, 2013 10:11 π.μ. | Reply
απλως ...μας γεμιζουν φρουδες ελπιδες για να συνεχισουμε να δανειζομαστε κι'αλλο,κι'αλλο....εως το σημειο και τη ωρα που θα μας πουν "ξερετε τοσα που πηρατε δε μπορειτε να τα ξεπληρωσετε με ευρω,αλλα θελουμε τη χωρα σας!!ολοκληρη!!!ετσι και αλλιως δε μπορειτε να μας το αρνηθειτε διοτι ηδη εχετε υπογραψει τα 3 μνημονια τα οποια μας εκχωρουν ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΧΙΑ"
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο