Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις του υπουργείου για τις δόσεις εξόφλησης των οφειλών στο Δημόσιο

Ζητήματα καταστρατήγησης θα δημιουργούσε ενδεχομένως η δυνατότητα χορήγησης ανισόποσων δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών στο Δημόσιο, αναφέρει σε έγγραφό του ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση αναφοράς τού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που είχε κατατεθεί από τον πρώην πρόεδρο τής Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ζητούσε να δοθεί η δυνατότητα κυμαινόμενης δόσης, ώστε οι επιχειρήσεις με εποχικό χαρακτήρα να έχουν περισσότερες δυνατότητες επιλογής.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρεται στη ρύθμιση του Ν.2648/1998, με την οποία δίνεται -υπό προϋποθέσεις- η δυνατότητα αποπληρωμής μέχρι και σε 48 δόσεις, και υπενθυμίζει ότι με τον ίδιο νόμο δύναται να χορηγηθεί στους οφειλέτες, άπαξ και υπό προϋποθέσεις, διοικητική αναστολή πληρωμής μέρους ή του συνόλου συγκεκριμένης ληξιπρόθεσμης οφειλής, για διάστημα μέχρι πέντε μηνών.

«Το υπουργείο μελετά δυνατότητες αντιμετώπισης δυσλειτουργιών τού υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή πρακτική, δεν είναι σκόπιμο να προβλέπει μεγαλύτερο αριθμό δόσεων, στο πλαίσιο τής προσπάθειας για την καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων-διευκολύνσεων, για την αποπληρωμή των οφειλών και την εδραίωση μιας σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμμόρφωσης», αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά στα αιτήματα για δυνατότητα χορήγησης ανισόποσων δόσεων, ο κ.Μαυραγάνης αναφέρει ότι «μια ανάλογη πρόβλεψη θα εισήγαγε απόκλιση από τον κανόνα γενικής και τυποποιημένης εφαρμογής των ρυθμίσεων, θα αύξανε την πολυπλοκότητα και θα δημιουργούσε, ενδεχομένως, ζητήματα καταστρατήγησης». Όπως άλλωστε υπενθυμίζει ο υφυπουργός, «στοιχεία, όπως η εποχικότητα της οικονομικής δραστηριότητας τού οφειλέτη και η βιωσιμότητα τής ρύθμισης, αποτελούν κριτήρια που λαμβάνονται ήδη σοβαρά υπόψη για τον προσδιορισμό τού τελικού αριθμού των δόσεων».

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description nik | Ιανουαρίου 24, 2013 4:28 μ.μ. | Reply
εγω πήρα τηλεφωνο το πρωι σε δυο μεγαλες εφοριες και μου είπαν οτι δεν ισχυει αυτός ο νόμος....δεν τον ξερουμε λενε!!
μεχρι 15 δοσεις μου είπε ο υπαλληλος
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο