Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. προς το Υ. Ανάπτυξης για μετατροπή άλλης εταιρικής μορφής σε Ι.Κ.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected], [email protected]
ΠΡΟΣ ΤΟΝ 
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 
κ. Θ. ΣΚΟΡΔΑ

Θεσσαλονίκη 23/1/2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
κ. ΣΤ. ΚΟΜΝΗΝΟ
2) Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β’
3) Δ/ΝΣΗ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΤΜΗΜΑ Α’
4) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
5) Ο.Ε.Ε.
6) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
7) Ε.Ε.Θ.
8) Β.Ε.Θ.
9) Ε.Β.Ε.Θ.
10) Ο.Ε.Ε.Θ.
11) Ο.Β.Σ.Θ.
12) Ε.Σ.Θ.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με το Ν. 4072/2012 θεσπίστηκε νέα εταιρική μορφή, η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε.), που έχει νομική προσωπικότητα και είναι εμπορική ακόμη κι αν ο σκοπός της δεν είναι εμπορικός.

Με τη θέσπιση των Ι.Κ.Ε. ο νομοθέτης εισάγει ένα νέο ευρωπαϊκό τύπο «ιδιωτικής» εταιρίας, που προορίζεται για τις ΜΜΕ με σκοπό να γίνουν πιο ευέλικτες και ανταγωνιστικές.

Με το άρθρο 107 του Ν. 4072/2012, δίνεται η δυνατότητα να μετατραπούν Ομόρρυθμες, Ετερόρρυθμες Εταιρίες σε Ι.Κ.Ε.

Και ενώ οι ΜΜΕ Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες θέλουν να μετατραπούν σε Ι.Κ.Ε. βάσει του νόμου, σκοντάφτουν στην Υπηρεσία Μιας Στάσης των Επιμελητηρίων της χώρας, διότι το λογισμικό που χρησιμοποιούν δε στηρίζει τις μετατροπές αυτές κι ακόμα το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει εκδώσει εγκύκλιο για τον τρόπο και τη διαδικασία μετατροπής των προσωπικών εταιριών σε Ι.Κ.Ε.

Αποτέλεσμα αυτού του γραφειοκρατικού αλλαλούμ είναι να έχουν μετατραπεί προσωπικές εταιρίες βάσει του νόμου σε Ι.Κ.Ε. και να μην μπορούν να λάβουν νομιμοποίηση μέσω του Γ.Ε.ΜΗ. εξαιτίας των ανωτέρω.

Παρακαλούμε λοιπόν να εκδώσετε άμεσα εγκύκλιο που να καθορίζει τον τρόπο και τη διαδικασία μετατροπής των προσωπικών εταιριών σε Ι.Κ.Ε. για να λυθεί το πρόβλημα αυτό.


Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                          

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο