Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή προέδρου Κ.Ε.Ε.Ε. & Ε.Β.Ε.Α. για επιστροφές Φ.Π.Α. και άλλων φόρων στον τομέα προϊόντων υγείας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Την επιστροφή από το ελληνικό δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σημαντικών ποσών που έχουν καταβληθεί από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο τομέα προϊόντων Υγείας για ΦΠΑ και άλλους φόρους και τέλη, ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι επιχειρήσεις προϊόντων Υγείας, στις οποίες είχαν χορηγηθεί Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου αντί πληρωμής για δύο ολόκληρα έτη (2008 και 2009), που τελικά «κουρεύτηκαν», στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανταλλαγής, είχαν ήδη προπληρώσει στο Ελληνικό Δημόσιο:
·       ΦΠΑ κάθε μήνα,
·       Φόρο Εισοδήματος κάθε χρόνο,

·       Κρατήσεις υπέρ τρίτων (σημαντικού ύψους) επί των τιμολογίων και

·       Έκτακτες Εισφορές

επί του συνόλου των τιμολογημένων προς τα Νοσοκομεία ποσών (τα οποία φυσικά ουδέποτε εισέπραξαν, διότι εν συνεχεία «κουρεύτηκαν»).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων του κλάδου, τα ομόλογα που «κουρεύτηκαν» ήταν συνολικής αξίας περίπου 4,5 δις ευρώ και οι επιστροφές μόνο από ΦΠΑ που πρέπει να γίνουν ανέρχονται περίπου στα 450 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχονται και οι επιστροφές από την καταβολή φόρου εισοδήματος, κρατήσεων υπέρ τρίτων και έκτακτων εισφορών.

«Καθίσταται, επομένως, αυτονόητη υποχρέωση του Κράτους να επιστρέψει τα αχρεωστήτως καταβληθέντα αυτά ποσά στις εν λόγω επιχειρήσεις, οι οποίες και μόνον από το «κούρεμα» των ομολόγων τους αντιμετωπίζουν το φάσμα της καταστροφής», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος καλώντας τον υπουργό Οικονομικών «όπως μεριμνήσετε άμεσα, ειδικά και πρωτίστως για τις περιπτώσεις αυτές, στο πλαίσιο των επιστροφών φόρων που έχουν εξαγγελθεί μετά την καταβολή της δόσης Δεκεμβρίου από την Τρόικα».

«Η κατά προτεραιότητα επίλυση του προβλήματος αυτού, εκτός από κίνηση Δικαιοσύνης, θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της μερικής ανακούφισης μερικώς των επιχειρήσεων καθώς και της απαλλαγής, τόσο των αρμοδίων δικαστηρίων από επιπλέον τεράστιο φόρτο τέτοιου είδους υποθέσεων (προσφυγών), όσο και του ίδιου του Δημοσίου από την καταβολή τόκων υπερημερίας.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας στο εύλογο και δίκαιο αίτημα των ως άνω επιχειρήσεων», καταλήγει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο