Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέα απεργία στο Μετρό σήμερα

22 Ιανουάριου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
 Χωρίς μετρό θα είναι και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013, η Αθήνα καθώς το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων αποφάσισε και νέα απεργία, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ότι είναι παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Παράλληλα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα είναι ακινητοποιημένα από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα.

Την ίδια ημέρα, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ-ΟΣΕ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας και γενική συνέλευση από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Νωρίτερα, παράνομες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό, που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία για τη Δευτέρα 21  και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013. Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους.



Δήλωση του υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη για την απεργία των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)

«Θέλω να κάνω μια σαφή τοποθέτηση από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, σε σχέση με την απεργία στη ΣΤΑΣΥ.
 
Πραγματοποιήθηκε διάλογος με τα συνδικάτα, έγινε συζήτηση με το υπουργείο Οικονομικών και έγινε σαφές από τη συζήτηση αυτή, ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο για κανένα φορέα του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου τομέα.
 
Αυτό το μήνυμα μεταφέρθηκε από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στα συνδικάτα. Τα συνδικάτα θεώρησαν σκόπιμο να προχωρήσουν σε απεργία. Η απεργία είναι δικαίωμα προστατευμένο από το Σύνταγμα, αλλά ασκείται με συγκεκριμένους όρους που ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Υπάρχουν λοιπόν όροι και όρια στην απεργία.
 
Φοβούμαι ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν υπάρχει σεβασμός ούτε απέναντι στους όρους ούτε απέναντι στα όρια.
 
Ως προς την προκήρυξη των απεργιών, αυτό γίνεται χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προθεσμίες και οι νόμιμες διαδικασίες. Και γι” αυτό τον λόγο έχει γίνει προσφυγή της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ στη δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους.
 
Αλλά παράλληλα συμβαίνει και κάτι άλλο, το οποίο είναι απαράδεκτο και το οποίο δεν δικαιούμαι να το αποκρύπτω από τους Έλληνες πολίτες. Ενώ για μέρες δεν λειτουργούσαν και δεν λειτουργούν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός και το Τραμ, την ίδια στιγμή από τα στοιχεία τα οποία μου έδωσε σήμερα η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, για την περασμένη εβδομάδα προκύπτει ότι μόνο μειοψηφία των εργαζομένων απεργεί και η πλειοψηφία πληρώνεται. Αυτό θα ελεγχθεί.
 
Έχω δώσει εντολή στη Διοίκηση να προχωρήσει και να δει ποιες μεθόδους μετέρχονται όλοι αυτοί που πληρώνονται ενώ θεωρητικώς απεργούν, θα γίνει σχετική αναφορά στη Δικαιοσύνη και αν χρειαστεί θα υπάρξει και τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου.
 
Όμως η κυβέρνηση τέτοιου είδους αθέμιτες πρακτικές που προσβάλλουν την κοινωνία, δεν πρόκειται να τις δεχτεί».




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης