Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

E.B.E.A. - Ανακοίνωση σχετικά με το μητρώο εξαγωγέων

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών κάνει γνωστό στις εξαγωγικές επιχειρήσεις ότι σύμφωνα με τον Ν. 4072/2012, άρθρο 35, §3, (ΦΕΚ 86/11-4-12, Α΄ Τεύχος), καταργείται η υποχρέωση εγγραφής φυσικών και νομικών προσώπων που ασκούν εξαγωγική δραστηριότητα στα Ειδικά Μητρώα Εξαγωγέων.

Κατόπιν των ανωτέρω, και σύμφωνα με την υπ’αρ. Δ.Ε. 1/9-1-13 απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η τήρηση του Ειδικού Μητρώου Εξαγωγέων σε προαιρετική βάση, με κύριο στοιχείο την απλούστευση της διαδικασίας και των δικαιολογητικών που θα απαιτούνται για την καταχώρηση σε αυτό (αίτηση και ταμειακή ενημερότητα).

Με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρηθεί η βάση δεδομένων με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα έχουν τα εξής οφέλη:

·        την καταχώρησή τους στον Οδηγό Ελλήνων Εξαγωγέων

·        τη διευκόλυνση εύρεσης συνεργασιών με επιχειρήσεις στο εξωτερικό

·        την παροχή μελλοντικών υπηρεσιών για καλύτερη διευκόλυνση των εξαγωγών τους

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση όπου η Τελωνειακή Αρχή και η εξαγωγική επιχείρηση, παρά την ύπαρξη του ανωτέρω Νόμου, απαιτούν νέα εγγραφή, τριετή ανανέωση, ανανέωση και σφράγιση κάρτας για το τρέχον έτος ή έκδοση πιστοποιητικού με την εξαγωγική τους δραστηριότητα, η Υπηρεσία μας προκειμένου να διευκολύνει στην ολοκλήρωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, θα τηρεί τη διαδικασία που ίσχυε μέχρι σήμερα, με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά  (παράβολο δημοσίου, συστατική επιστολή, πιστοποιητικά περί μη πτώχευσης και ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης κλπ.), σύμφωνα με τον προηγούμενο Νόμο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Ειδικών Μητρώων του ΕΒΕΑ,Ακαδημίας 7, τηλ. 210-3382147, 210-3382149, 210-36450 00 και φαξ 210-3609675.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Μαρία | Ιανουαρίου 21, 2013 5:48 μ.μ. | Reply
"Σημειώνεται ότι στην περίπτωση όπου η Τελωνειακή Αρχή και η εξαγωγική επιχείρηση, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΟΜΟΥ, απαιτούν νέα εγγραφή, τριετή ανανέωση, ανανέωση και σφράγιση κάρτας για το τρέχον έτος ή έκδοση πιστοποιητικού με την εξαγωγική τους δραστηριότητα...."
Ελλάς το μεγαλείο σου...
image description Harris66 | Ιανουαρίου 21, 2013 8:06 μ.μ. | Reply
ΓΚΑΣΠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο