Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέοι έλεγχοι σε 4.100 πλούσιους φορολογούμενους

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε 4.100 πλούσιους Έλληνες φορολογούμενους, ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να χτυπηθεί ένα μεγάλο μέρος της φοροδιαφυγής που αποτελεί και το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου, φέτος θα πρέπει να ελεγχθούν:

- 1.500 φορολογούμενοι με μεγάλα εισοδήματα. Για 750 από αυτούς θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί ο τακτικός φορολογικός έλεγχος και να έχει εισπραχθεί το 75% των πρόσθετων φόρων και προστίμων. Για τους υπόλοιπους 750 θα γίνουν προσωρινοί έλεγχοι και μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει εισπραχθεί το 55% των πρόσθετων φόρων και προστίμων.

- 2.600 φορολογούμενοι με περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας. Για τους 1.200 φορολογουμένους ο φορολογικός έλεγχος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει εισπραχθεί το 65% των φόρων και των προστίμων που θα βεβαιωθούν.

4. Θα αποσταλούν στον εισαγγελέα 128 υποθέσεων φοροδιαφυγής μεγάλων φορολογουμένων για την άσκηση ποινικών διώξεων.

5. θα γίνει έλεγχος 240 δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης στελεχών και υπαλλήλων των Εφοριών (110 δηλώσεις διευθυντών και 130 δηλώσεις υπαλλήλων).

Παράλληλα, οι στόχοι για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προβλέπουν:

1. Την είσπραξη 1,9 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές των προηγούμενων ετών, εκ των οποίων 775 εκατ. ευρώ θα πρέπει να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Δημοσίου μέχρι το τέλος Ιουνίου. Σημειώνεται ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έχουν εκτοξευθεί στα 56,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 13,2 δισ. ευρώ είναι οφειλές που δημιουργήθηκαν το 2012, στοιχείο που καταδεικνύει την οικονομική αδυναμία των φορολογουμένων να πληρώσουν τους φόρους και τα «χαράτσια».

2. Την είσπραξη του 24,5% των νέων οφειλών που θα βεβαιωθούν εντός του 2013. Μάλιστα, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να εισπράξει το 14% των λεγόμενων «νέων» ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description GOGO | Ιανουαρίου 22, 2013 5:07 μ.μ. | Reply
ΑΣ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΕΛΕΓΚΤΕΣ, Δ/ΤΕΣ, ΣΔΟΕ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο