Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επτά Κυριακές ανοιχτά και βλέπουμε, προτείνει το ΒΕΑ

«Χαριστική βολή» για τους μικρομεσαίους η πλήρης απελευθέρωση

 Δοκιμαστική λειτουργία των καταστημάτων για επτά Κυριακές τον χρόνο σε πρώτη φάση και, αναλόγως του αποτελέσματος να διαμορφωθεί το σχετικό πλαίσιο λειτουργίας, προτείνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ) προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί το θέμα, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και των φορέων της αγοράς.
 
Το ΒΕΑ υποστηρίζει ότι το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων θα δώσει τη χαριστική βολή στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οδηγώντας τους με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, «με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα έχει τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, διότι στην πραγματικότητα δεν θα αυξήσει τον ανύπαρκτο τζίρο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, αλλά θα τον αναδιανείμει προς όφελος των επιχειρήσεων που έχουν ρευστότητα και μπορούν να καλύψουν το λειτουργικό κόστος κατά τη λειτουργία τους την Κυριακή».
 
Αυτό, σύμφωνα με το ΒΕΑ, «θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν ταχύτερα σε οριστικό κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαία καταστήματα, αφού ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μικροεργοδότης και ο αυτοαπασχολούμενος θα προσπαθήσουν με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να ακολουθήσουν, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα τα καταφέρουν».
 
Καταλήγοντας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας προτείνει τη δοκιμαστική λειτουργία των καταστημάτων για επτά Κυριακές τον χρόνο σε πρώτη φάση και αναλόγως του αποτελέσματος να διαμορφωθεί το σχετικό πλαίσιο λειτουργίας.
 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σημειώνει από την πλευρά του ότι «η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης εμμένει στην επιβολή αυτής της πειραματικής νομοθετικής ρύθμισης χωρίς σοβαρά επιχειρήματα, παρά μόνο με σοφιστείες ανάπτυξης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις καταστροφικές επιπτώσεις αυτού του μέτρου σε μια χειμαζόμενη αγορά, που ενώ έχει προτείνει το άνοιγμα κάποιων παραγωγικών Κυριακών το χρόνο και πάντα σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, δέχεται μεταξύ άλλων και την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας».

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο