Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έβρεξε πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Εβρεξε πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ξεχωρίζουν οι «καμπάνες» στο ΔΣ της Τεχνικής Ολυμπιακής και στη UBS


Συνολικά πρόστιμα αξίας 219.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ξεχωρίζουν τα πρόστιμα σε μέλη του ΔΣ της Τεχνικής Ολυμπιακής για παράβαση των διατάξεων περί εταιρικής διακυβέρνησης αλλά και στη UBS για ανάλυση σε εισηγμένη μετοχή οι οποίες δεν εξασφάλιζαν την ορθή ενημέρωση των επενδυτών.
 
Ειδικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε:
 
* Την επιβολή  προστίμων συνολικού ύψους  105.000 ευρώ στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ» για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 8 του ν. 3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης.  Ειδικότερα, τα πρόστιμα επιμερίζονται ως εξής:  25.000 ευρώ στον κ. Κωνσταντίνο Στέγγο,  15.000 ευρώ  στον κ. Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, από 10.000 ευρώ στην κ. Μαρία Σβώλη και στους  κ.κ., Ανδρέα Στέγγο, Γεώργιο Στέγγο, Ηλία Κουκούτση και Νικόλαο Σταθάκη και από 5.000 ευρώ στις κυρίες Στυλιανή Στέγγου, Μαριάννα Στέγγου και στον κ. Αθανάσιο Κλαπαδάκη.


* Την επιβολή προστίμου  30.000 ευρώ στην εταιρία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ» διότι δεν προέβη έγκαιρα σε δημοσιοποίηση προνομιακής πληροφορίας σχετικά με την έκδοση οικοδομικής άδειας για υλοποίηση σημαντικού επενδυτικού της σχεδίου, κατά παράβαση του ν. 3340/2005.

* Την επιβολή προστίμου ύψους  75.000 ευρώ στην εταιρεία UBS διότι εκπόνησε και δημοσιοποίησε το 2011 αναλύσεις για μετοχή εισηγμένη στο ΧΑ, οι οποίες δεν εξασφάλιζαν την ορθή ενημέρωση των επενδυτών , κατά παράβαση του άρθρου 14 παρ. του ν. 3340/2005.  


* Την επιβολή προστίμου 9.000 ευρώ στον κ. Helgi Thor Bergs, μέτοχο της εταιρείας «ΜΕΝΤΙΜΕΚ ΑΕ» διότι ανήγγειλε εκπρόθεσμα μεταβολή συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου της παραπάνω εταιρείας, κατά παράβαση του ν.3556/2007.


Παράλληλα, η Επιτροπή ενέκρινε το άιτημα της εταιρείας «EUROCORP Α.Ε.Π.Ε.Υ.» για επέκταση της άδειας λειτουργίας της ως προς τις επενδυτικές υπηρεσίες της διαπραγμάτευσης για ίδιο λογαριασμό και της αναδοχής χρηματοπιστωτικών μέσων ή τοποθέτησης χρηματοπιστωτικών μέσων με δέσμευση ανάληψης.
 
Τέλος, αποφάσισε την  ανάκληση της άδειας λειτουργίας  της εταιρίας «ΜΕΓΑΤΡΑΣΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ A.Ε.Π.Ε.Υ.» μετά από σχετικό αίτημα των μετόχων της.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο