Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές στον ΦΠΑ των αγροτών

Tην αλλαγή του τρόπου και των όρων επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ. Σε σχετική συνάντηση..

Tην αλλαγή του τρόπου και των όρων επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ. Σε σχετική συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Αντ. Μπέζα, και του αντιπροέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γρηγόρη Αλεξιάδη, συμφωνήθηκε να συσταθεί ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών και της ΠΑΣΕΓΕΣ, ώστε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να έχουν συμφωνηθεί οι αναγκαίες ρυθμίσεις.
Ειδικότερα, το Υπουργείο εξετάζει την αύξηση των κατ αποκοπήν συντελεστών επιστροφής ΦΠΑ, όλων των τομέων της γεωργικής παραγωγής, οι οποίοι μάλιστα να υπολογίζονται και επί επιδοτήσεων και άλλων οικονομικών ενισχύσεων.

Ακόμη, πρόκειται να εξετασθεί το δικαίωμα επιστροφής του ΦΠΑ και στα έσοδα που προέρχονται από την πώληση των προϊόντων που παράγουν οι αγρότες, οι οποίοι ασκούν - παράλληλα με την αγροτική τους εκμετάλλευση - και άλλη οικονομική δραστηριότητα.

Τέλος, η ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε, στην περίπτωση που τα αγροτικά μηχανήματα εξακολουθήσουν να φορολογούνται με τον κανονικό συντελεστή 19%, να καθιερωθεί επιστροφή, με μορφή επιδότησης της διαφοράς μεταξύ κανονικού και χαμηλού συντελεστή.

Οι δύο πλευρές θα εξετάσουν και την απλοποίηση του συστήματος υπολογισμού της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο