Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λαγκάρντ: «Στη σωστή κατεύθυνση το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας»

Το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς το ΔΝΤ συμφώνησε χθες να καταβάλει την επόμενη δόση του δανείου διάσωσης της χώρας.
 
Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι «δραστικές» μεταρρυθμίσεις και εγχώρια υποστήριξη θα χρειαστούν προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές προκλήσεις της χώρας. Τόνισε επίσης ότι αναγκαία είναι και η μακροπρόθεσμη στήριξη από τους εταίρους της ευρωζώνης.  
 
«Ενώ το πρόγραμμα έχει προσαρμοστεί με γνώμονα τη βαθύτερη ύφεση και την ικανότητα εφαρμογής του, η στρατηγική εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας του χρέους» δήλωσε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της, μετά την απόφαση του Συμβουλίου του ΔΝΤ να καταβάλει την επόμενη δόση στην Ελλάδα ύψους 3,24 δισεκατομμύρια ευρώ. 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο