Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Η Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. για μια ακόμη φορά δηλώνει την αντίθεσή της για το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ.

Αθήνα 16-1-2013
Αρ. Πρωτ.: 174
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ, για μια ακόμη φορά δηλώνει την αντίθεσή της για το κλείσιμο των ΔΟΥ, που είχε προγραμματισθεί για τις 14-1-2013.
Η προχειρότητα και το βεβιασμένο της ενοποίησης (αλλά και της αναδιοργάνωσης των ΔΟΥ) οδηγεί σε συγκολήσεις και μαθηματικά στην διαλυσή των.
Αποτέλεσμα αυτών είναι, να δημιουργείται κοινωνική αναταραχή και ταλαιπωρία των εργαζομένων σε αυτές, αλλά προπαντός στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, που ενώ καλούνται από την πολιτεία να καταβάλλουν τα δυσβάσταχτα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα από την άγρια φορολόγησή τους, ταυτόχρονα τους επιβάλλεται το δυσβάσταχτο κόστος μετακίνησης από νησί σε νησί, από την μία άκρη του νομού στην άλλη.
Η ΠΟΕ-ΔΟΥ, συμπαραστάτη της στον αγώνα απέναντι στο άδικο των παραπάνω ενεργειών, έχει τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες πέρα από κομματικές σκοπιμότητες, διεκδικούν την παρουσία της Δημόσιας Διοίκησης και προσφοράς στον τόπο τους, η οποία σήμερα γίνεται πιο αναγκαία και επιβεβλημένη ,αλλά και που δεν συναθροίζεται ή συνυπολογίζεται σε όποιο λειτουργικό κόστος.
Το δίκαιο αυτό των εργαζομένων, των τοπικών φορέων και των κατοίκων της νησιωτικής και στερεάς Ελλάδας, ενισχύεται και από την εκ νέου «…διεξοδική διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα για το θέμα των 90 ΔΟΥ που είχε δεσμευθεί η χώρα το 2011, να παραμείνουν τελικά 120 ΔΟΥ εν λειτουργία εντός τους 2013… (Δελτίο Τύπου ΥΠΟΙΚ 14-11-2013)».
Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα, ότι τα θεμέλια των ενοποιήσεων και της αναδιοργάνωσης των ΔΟΥ το 2011 έγινε υπό το βάρος, ή της μη επίγνωσης της ελληνικής πραγματικότητας (γεωγραφικός προσδιορισμός βουνό-θάλασσα της πατρίδας μας) ή για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων διάλυσης του Δημόσιου ιστού της χώρας και την παράδοση στην ιδιωτική πρωτοβουλία του κορυφαίου (αν όχι και
μοναδικού) παράγοντα γέννεσης της τεράστιας φοροδιαφυγής στην πατρίδα μας (ίδιος ελεγκτής και ελεγχόμενος).
Για μία ακόμη φορά, έστω και τώρα, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και από την Κυβέρνηση μέσω των εκπροσώπων της, να προχωρήσει σε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με ένα μοναδικό κίνητρο και σκοπό, αυτό της πάταξης της φοροδιαφυγής, που επιτυγχάνεται με την παρουσία και την λειτουργία καλά οργανωμένων ΔΟΥ, με τους πολίτες ενεργούς και συμμάχους σε αυτό και όχι συναθροιζόμενους σε χώρους - κέντρα και εστίες εκτόνωσης που οδηγούν στην παραοικονομία, στην φοροδιαφυγή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
ΠΟΕ --ΔΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
OMHPOY 18 - 106 72 AΘHNA - THΛ.: 210-36.22.707 • FAX: 210-36.38.782 • www.poedoy.gr • email:[email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο