Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Πώς συντελείται η μετατροπή ΑE σε Μονοπρόσωπη ΕΠΕ

Η μετατροπή Ανώνυμης Εταιρείας σε Μονοπρόσωπη ΕΠΕ θεωρείται πλέον εφικτή από το υπουργείο Οικονομικών και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει ...

Η μετατροπή Ανώνυμης Εταιρείας σε Μονοπρόσωπη ΕΠΕ θεωρείται πλέον εφικτή από το υπουργείο Οικονομικών και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει υποχρέωση σύνταξης ισολογισμού από τη μετατρεπόμενη εταιρεία, αλλά μόνο υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης με την οποία θα δηλώνονται όλα τα εισοδήματα της διαχειριστικής περιόδου εντός της οποίας έγινε η μετατροπή.


Αυτό ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης μπορεί να προέλθει από μετατροπή Ανώνυμης Εταιρείας όπως αποφάσισε αμετάκλητα το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αναιρώντας προηγούμενη απόφαση του υπουργείου. Κατόπιν της απόφασης αυτής, επισημαίνει η εγκύκλιος, η μετατροπή ΑΕ σε Μονοπρόσωπη ΕΠΕ είναι εφικτή και η νέα εταιρεία διέπεται από τις διατάξεις περί ΕΠΕ.

Σχετική εγκύκλιος 1086/2006

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/5660

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο