Σήμερα παρουσιάζεται το πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. - Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου

Επενδύσεις - Αναπτυξιακά

14 Ιανουάριος 2013
Taxheaven.gr

Οι γενικοί γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) Γιώργος Γιαννούσης, Βιομηχανίας Σπύρος Ευσταθόπουλος, Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός και Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων Γιάννης Πυργιώτης θα ανακοινώσουν Σήμερα Δευτέρα την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».
Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ. στο κτίριο της πλ. Συντάγματος (Νίκης 5-7).


Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, μετά την προκήρυξη θα δοθεί προθεσμία δύο μηνών (ως τα μέσα Μαρτίου) για την προετοιμασία και υποβολή των προτάσεων από τους επενδυτές, ενώ δύο μήνες θα διαρκέσει και η αξιολόγησή τους. Εκτιμάται ότι οι πληρωμές προς τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2013.

Το 70 - 85 % των κονδυλίων θα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις και το 15 - 30 % νέες. Τα ποσοστά επιχορήγησης κυμαίνονται ανά Περιφέρεια μεταξύ 40 και 60 %. Επιλέξιμες είναι ΜΜΕ (μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες), υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού και Εμπορίου - Υπηρεσιών.