Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές σε μισθολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής

Στη Βουλή κατατέθηκε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Οι συγκεκριμένες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση.

Να σημειώσουμε εδώ ότι πολλές από τις διατάξεις που προβλέπονται σε αυτό το σχέδιο νόμου έχουν ήδη κατατεθεί στην βουλή με Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου και έχει ήδη αρχίσει η ισχύς τους.

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπονται και αλλαγές στο μισθολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής
 
Συγκεκριμένα  προχωράει η μισθολογική εξίσωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα τις κατηγορίες των εφοριακών και των δημοσιονομικών υπαλλήλων. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της Βουλής θα λαμβάνουν επιπροσθέτως έως και 52 υπερωρίες το μήνα, εφόσον αυτές εγκρίνονται από τον πρόεδρο της Βουλής. Με τις υπερωρίες αυτές θα καλύπτεται η εργασία τους τις αργίες και τις Κυριακές.
 Ταυτόχρονα, από 1η Ιανουαρίου 2013, οι υπάλληλοι της Βουλής θα συνταξιοδοτούνται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που συνταξιοδοτούνται οι αντίστοιχοι υπάλληλοι των υπουργείων (ίδια κατηγορία και ίδια έτη προϋπηρεσίας), ενώ η σύνταξή τους θα υπολογίζεται με βάση το μισθό των υπαλλήλων των υπουργείων. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται, επίσης, ότι όταν θα εξοφλεί το κράτος τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του, θα αφαιρεί πρώτα το ποσό που ενδεχομένως να οφείλει ο δικαιούχος σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και θα του πιστώνει το υπόλοιπο.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Σμαράγδα | Ιανουαρίου 12, 2013 10:47 μ.μ. | Reply
Γιατί να κάνουν υπερωρίες αφού είναι υπεράριθμοι και την τελευταία πενταετία από ότι ξέρω διπλασιάστηκαν οι υπάλληλοι στην βουλή??
image description Κώστας | Ιανουαρίου 14, 2013 11:13 π.μ. | Reply
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Μία από τα ίδια δεν θέλουν να κάνουν ένα ενιαίο μισθολόγιο για όλους του Δημοσίους Υπαλλήλους και στη συνέχεια να πληρώνονται ΜΟΝΟ πραγματικές Υπερωρίες τίποτα άλλο. Όλα στην αρχή ξεκινούν καλά και στην πορεία αρχίζουν οι εξαιρέσεις. Να είναι καλά να προστατεύουν αυτούς που χρειάζονται στου υπολοίπους καλό κουράγιο.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο