Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Δέχομαι πιέσεις από βουλευτές για τις εφορίες». Επιβεβαίωσε παρεμβάσεις ο υπουργός Οικονομικών

11 Ιανουάριου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
 Την άσκηση πιέσεων από βουλευτές αλλά και από τις τοπικές κοινωνίες για να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των εφοριών και η δημιουργία ελεγκτικών κέντρων παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας πριν από λίγο στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
 
«Δέχομαι πιέσεις από βουλευτές και την κοινωνία για αυτό το θέμα. Αυτό δείχνει πόσο οπισθοδρομικοί έχουμε γίνει», δήλωσε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου.
 
Χτες, Τετάρτη, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε νέα παράταση σε ό,τι αφορά τη συγχώνευση εφοριών σε νησιά έως τις 18 Μαρτίου, ενώ και η δημιουργία ελεγκτικών κέντρων παραμένει παγωμένη.
 
Κατά τ' άλλα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2013, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν αποκλείεται το 2013 να είναι το πρώτο έτος, μετά από δεκαετίες, που το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας θα είναι περίπου ισοσκελισμένο.
 
Ο υπουργός παρατήρησε ότι «η ελληνική οικονομία αρχίζει να δείχνει τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια προσαρμογής», ενώ αναφερόμενος στο πρωτογενές έλλειμμα, σημείωσε: «Δεν αποκλείεται ο ετήσιος στόχος για πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ το 2012, όχι μόνο να επιτευχθεί, αλλά το έλλειμμα να διαμορφωθεί σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα».
 
Ιδιαίτερη βάση έδωσε ο υπουργός στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 να εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών της.
 
Ο κ. Στουρνάρας προέβλεψε ακόμα ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και ειδικά προς το τέλος του έτους θα υπάρξει θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ της χώρας, αν και αυτό δε θα σταθεί αρκετό για να είναι θετικοί οι ρυθμοί ανάπτυξης για το σύνολο του έτους.
 
Στην ίδια εκδήλωση ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα έστειλε νέο μήνυμα εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας, λέγοντας ότι «καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Μας έχουν πείσει οι προσπάθειες της χώρας. Αξίζει την περαιτέρω υποστήριξη στον δρόμο που έχει χαράξει».
 
Πηγή: news.gr
 


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης