Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία οι ρυθμίσεις για την χρήση κάρτας σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Μέσα στα νέα μέτρα που θα περιέχει το  "μεγάλο" φορολογικό νομοσχέδιο την Άνοιξη θα βρίσκεται και η ρύθμιση για την υποχρεωτική χρήση της κάρτας σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ.

Δείτε τι είπε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην ομιλία του για το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής:

....
Ακρογωνιαίος λίθος του νέου φορολογικού συστήματος είναι η θέσπιση και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου στο οποίο θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων και μέσω της οποίας θα εντοπίζονται πολύ πιο εύκολα όλες οι πιθανές εστίες φοροδιαφυγής.
Τέλος, ήδη εξετάζουμε την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών και για ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία.

Με τον τρόπο αυτό, επιδιώκουμε να περιορίσουμε τις συναλλαγές με μετρητά και την ευνοούμενη από αυτές φοροδιαφυγή.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, εκτιμώ πως όλοι αυτοί οι στόχοι στους οποίους αναφέρθηκα μπορούν να αποτελέσουν πρωτοβουλίες που θα τύχουν ευρείας στήριξης από τη Βουλή.
Πιστεύω ότι κανένας σε αυτήν την αίθουσα δεν εύχεται – είτε ανήκει στη συμπολίτευση, είτε στην αντιπολίτευση- να αποτύχει η μάχη με τη φοροδιαφυγή.
Και γνωρίζουμε όλοι πόσο τι επιπτώσεις είχε η φοροδιαφυγή στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.
Επικαλούμενος το αίσθημα ευθύνης, που σας διακρίνει όλους, σας ζητώ να υπερψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που αποτελεί σημαντικό βήμα για μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση.
...

Υπενθυμίζουμε
ότι σήμερα σύμφωνα με το άρθρο 20 του νόμου 3842 από 1.1.2012 και μετά, φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας χιλίων πε­ντακοσίων (1.500) ευρώ και άνω, που εκδίδονται για πώ­ληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλού­νται από τους λήπτες τους, αγοραστές των αγαθών ή των υπηρεσιών, μέσω τράπεζας, με χρεωστικές ή πιστω­τικές κάρτες ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού και με επι­ταγές. Δεν επιτρέπεται εξόφληση των στοιχείων αυτών με μετρητά. Οι Τράπεζες δεν επιτρέπεται να χρεώνουν αμοιβές για την κατάθεση των ποσών αυτών σε τραπεζι­κούς λογαριασμούς.

Ενώ οι συναλλαγές μεταξύ επιτηδευμα­τιών άνω των 3.000 ευρώ, εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών του εκδότη - πωλητή αγαθών ή υπηρεσιών και του λήπτη των αντίστοιχων στοιχείων ή επιταγών που εξοφλούνται μέσω των ίδιων λογαριασμών.

Παλαιότερη σχετική είδηση
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Game over...... | Ιανουαρίου 11, 2013 9:47 π.μ. | Reply
Μάλιστα.... Η φοροδιαφυγή γινεται στις λιανικές πωλήσεις άνω των 500 ε. Μπράβο που το καταλάβατε. Δηλ. αν εγώ συνενοηθώ με τον έμπορο και πχ απο 5000 μου κόψει απόδειξη για 2.000 και γλυτώσω ΦΠΑ , πως θα το καταλάβετε ρε μαγκες? Τι να πω....
image description Bill | Ιανουαρίου 11, 2013 10:24 π.μ. | Reply
Μήπως σκέφτηκες που θα βρεις τα 5.000 αφού οι τράπεζες θα δίνουν μετρητά με το σταγονόμετρο;
image description Game over...... | Ιανουαρίου 11, 2013 11:54 π.μ. | Reply
Δεν εχω λεφτά στην τράπεζα εδω και 2 χρόνια.
image description giorgos | Ιανουαρίου 11, 2013 9:37 π.μ. | Reply
499 θα σου κόψει για να μην χρεώσεις και την κάρτα σου
image description potis | Ιανουαρίου 11, 2013 9:30 π.μ. | Reply
Η λύση για την φοροδιαφυγή είναι μία. Κατάργηση μετρητών και χρήση χρεωστικών-πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών χωρίς χρέωση απο τις τράπεζες. Με τον τροπο αυτο έχεις πιασει το 95% των συναλλαγών. Βέβαια οι πολιτικοι σε αυτη την περίπτωση πως θα παίρνουν μίζες?
image description NO MONEY NO HONEY | Ιανουαρίου 11, 2013 10:42 π.μ. | Reply
Αφήστε την φοροδιαφυγή ελεύθερη, αρπάχτε ότι περισσότερο μπορείτε, κοιτάξτε να φύγουμε από την Ε.Ε., και πίσω έχει η αχλάδα την ουρά..........βλέπε link http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2270172 .....Και τότε, μην ξεχάσετε να βρίσετε τους προδότες πολιτικούς
image description ΕΝΑΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ | Ιανουαρίου 11, 2013 10:07 π.μ. | Reply
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΟΥΜΕΡΑ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΤΙΜΟΓΟΓΙΟ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ .ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΟΣΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ..........................
image description για γελια | Ιανουαρίου 11, 2013 11:43 π.μ. | Reply
οτι και εαν κανουν...εχουν πλακα!
image description ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ | Ιανουαρίου 11, 2013 12:11 μ.μ. | Reply
Επιτέλους φέρατε την ανάπτυξη.....λύσατε το προβλημα ανταγωνιστικότητος της Ελλαδας....Οταν έρθει ο τουρίστας το καλοκαίρι με λογ/μο πάνω απο 500 θα τον πώ άσε μην το πληρώνεις σήμερα άσε να ανοίξουν οι τράπεζες πρώτα και μετά.....
.
image description Απλά πράγματα... | Ιανουαρίου 11, 2013 12:44 μ.μ. | Reply
Φιλοξενούσα έναν Ολλανδό φίλο πριν λίγο καιρό και κάποια στιγμή με είδα να κρατάω ένα 100ευρο. Η έκπληξή του ήταν τόση που ζήτησε να το κρατήσει. Είχε να πιάσει στα χέρια του τέτοιο χαρτονόμισμα από το 1ο έτος κυκλοφορίας του € καθώς όλα γίνονται με κάρτες.
Πριν αιώνες κάποιοι δε θέλαν να ξεφύγουν από τις συνναλλαγές σε είδος.
Μετά κάποιοι δεν ήθελαν να αντικατασταθούν τα πολύτιμα μέταλλα από απλό χαρτί.
Όσοι αντιδρούν τώρα στις κάρτες απλά θα είναι πάλι ένα βήμα πίσω από την εποχή τους.
image description ΝΟ ΜΟΝΕΥ ΝΟ ΗΟΝΕΥ | Ιανουαρίου 11, 2013 12:14 μ.μ. | Reply
Με πρόλαβες...προσυπογράφω. Και στα περιπτερα ακόμα με κάρτες πληρωνεις. Ετοιμάσου τώρα να ακούσεις για Σατανάδες, 666, νέες ταυτοτητες κλπ.
image description Ναι Σε Ολα | Ιανουαρίου 11, 2013 1:48 μ.μ. | Reply
Μηπως αυτος ο ολλανδος φίλος σας είπε πόσο είναι η ανεργία στη χώρα του,πόσους φίλους ανέργους έχει,πότε πλήρωσε τελευταία φορά στον γιατρό,πότε έδωσε χρήματα για θέρμανση του σχολείου των παιδιών του,πόσοι αυτοκτόνησαν τα ταλευταία δυο χρόνια απο αδυναμιία επιβίωσης,πόσοι είναι αυτοί που δεν έχουν θέρμανση,ρευμα,και πόσες φορές στην ολλανδία έχει ακούσει για ρεμούλες που είναι μπλεγμένοι οι πολιτικοί τους ή οι κουμπάροι αυτών.......ένα βήμα πίσω απο την εποχή τους είναι μάλλον και αυτοι που δεν έχουν ipad kai playstation
image description tONI | Ιανουαρίου 11, 2013 1:32 μ.μ. | Reply
Ναι σε Ολα με ιντριγκάρει να σου απαντάω.. Που κολλάνε όλα αυτά που λες με το γεγονός ότι η θέσπιση του υποχρεωτικού πλαστικού χρήματος είναι ένα θετικό κ σωστό βήμα;; Θα μας τρελάνεις; Η θέσπιση του πλαστικού χρήματος είναι ένα από τα 100δες βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να εξαλειφτούν αυτά που αναφέρεις. Η Ελλάδα με το παλούκωμα που μας κάνουν οι Ευρωπαίοι, φαίνεται να προχωράει σιγά σιγά.. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Κ η πικρή αλήθεια είναι ότι η πρόοδος δε θα προέλθει ΟΥΤΕ από τους πολιτικούς μας (σας/τους) ΟΥΤΕ από τον ελληνικό λαό. Ξενόφερτη θα είναι κ αυτή.. Από το τίποτα, καλοδεχούμενο κ αυτό..
image description NO MONEY NO HONEY | Ιανουαρίου 11, 2013 1:17 μ.μ. | Reply
Χωρίς να είμαι Ολλανδόφιλος - Έχεις αναρωτηθεί ποτέ στην Ολλανδία ποιο είναι το ποσοστό παραοικονομίας, έχεις αναρωτηθεί την αναλογία μισθωτών/Ελευθερων επαγγελματιών, έχεις αναρωτηθεί τις ποινές των φοροφυγάδων, έχεις αναρωτηθεί το ποσο ευκολο είναι να ανοίξεις επιχείρηση, έχεις αναρωτηθεί ότι η πολυεθνική δεν θεωρείται όργανο του Σατανά. Και όλα αυτά που λες είναι όντως αλήθεια, αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά με το μέτρο για τις συναλλαγές με μετρητά? Μήπως δεν πρεπει να εφαρμοστεί? Και δεν πρεπει πότε ακριβώς πρέπει να γίνει? Όταν θα φτάσουμε ξανά 36 δις έλειμμα προυπολογισμού..?
image description Ναι Σε Ολα | Ιανουαρίου 11, 2013 2:30 μ.μ. | Reply
Κατα την άποψη μου πρέπει να δοθούν προτεραιοτητες σε άλλα θέματα και νομίζω οτι αυτο το μέτρο είναι μία ακόμα δυσκολία στην επιχειρηματικότητα μαζι με τον γραφειοκρατικό χαος που επικρατεί με ΚΒΣ,ΕΝΑΡΞΗΣ,ΙΚΑ.ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ,ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ με τεράστιο κόστος ,χωρις λογική και κυρίος χωρίς αποτέλεσμα(εργατοωρας).Η λύση είναι απλούστευση σε όλα αυτά και όχι καχυποψία σε όλους τους επιχειρηματίες.Νομίζω οτι καποιος που θέλει να κάνει συναλλαγή μαυρα δεν τον πιανει το μέτρο αντ`αυτου δημιουργεί προβλήματα στις καθημερινές συναλλαγες .....
image description NO MONEY NO HONEY | Ιανουαρίου 11, 2013 2:24 μ.μ. | Reply
Εγω δεν δηλώνω οτι με αυτό το μέτρο χτυπήθηκε η φοροδιαφυγή, αλλα δεν καταλαβαίνω γιατί πρεπει να αντιδράμε σε ότιδηποτε γίνεται. Σου μιλάω με ειλικρίνεια ότι δεν είμαι υποστηρικτής κανενός κόμματος. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να γίνονται πράγματα προς όφελος της οικονομίας/κοινωνίας, ανεξαρτήτως του ποιος τα κάνει. Και το θέμα της φοροδιαφυγής -όσο και αν πολλοί διαφωνούν εδω πέρα- ειναι τεράστιο. Υπολογίζεται σε 25% του ΑΕΠ. Που σημάινει ότι αν βάζεις κάθε χρόνο 2-3 δις μεσα στην πραγματική οικονομία, μπορείς να πας στην Τρόικα και να ζητήσεις μείωση ΦΠΑ, μείωση άλλων φόρων κλπ. Όσο βολοδέρνουμε , αντιδρώντας στα πάντα και περιμένωντας να γυρισουμε στα χρόνια τους Κωστάκη του Καραμανλή, ε δεν θα γίνει ποτέ τίποτα
image description Ναι Σε Ολα | Ιανουαρίου 11, 2013 2:35 μ.μ. | Reply
Αν μπορείτε δώστε μου ένα συγκεκριμένο παράδειγμα συναλλαγής που κάποιος θέλει να φοροδιαφύγει και τον φρενάρει αυτό το μέτρο,γιατι εγω δεν το καταλαβένω.
image description Απλά πράγματα... | Ιανουαρίου 11, 2013 2:40 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ μου φίλε, οι περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι πάμπολλες μόνο και μόνο εκ του γεγονότος ότι οι συναλλαγές αυτές καταγράφονται.
Από εκεί και πέρα η δαιμονοποίηση της κάρτας - που οφείλεται αποκλειστικά στο χυδαίο τρόπο με τον οποίο τις λάνσαραν οι Τράπεζες το προϊόν αυτό στην Ελλάδα, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Και ο μόνος τρόπος είναι και καταστεί σταδιακά απαραίτητη σε όλους.
image description NO MONEY NO HONEY | Ιανουαρίου 11, 2013 2:04 μ.μ. | Reply
Καταρχήν να θυμίσω ότι υπάρχουν και οι χρεωστικές κάρτες και δεν μιλάμε μόνο για πιστωτικές. Είμαι σίγουρος τωρα ότι μπορεί να μου αναφέρεις πολλά παραδείγματα του πως τα "γατόνια" μπορουν να περάσουν τον σκόπελο της κάρτας. Πολύ απλά με μετρητά στο δίνω τόσο, με κάρτα παραπάνω. Σου ξαναλέω ότι δεν ειναι αυτό το μέτρο που θα χτυπήσει την φοροδιαφυγή. Αν ομως ώστε και ένα μικρό κομμάτι με την δικαιολογία του νόμου πάει με την κάρτα να πληρώσει γιατί θέλει και την απόδειξη, θα είναι ενα πολύ μικρό βήμα (το 25% που λέγαμε). Το αρνητικό έιναι ότι το όριο δεν ήταν πολύ τολμηρό. Απο 100 και πάνω θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικά με κάρτα....
image description Ναι Σε Ολα | Ιανουαρίου 11, 2013 3:10 μ.μ. | Reply
Δέν μου δώσατε πάντως παραδειγμα ανθρώπου που θέλει να φοροδιαφύγει και τον θιγει το μέτρο....εν` αντιθέση κάποιος επιτηδευματίας που έχει οφειλές σε τράπεζα και η κατάθεση του πελατη του ενδεχεται να δεσμευτεί ,τον υποχρεώνεις να κάνει την συναλλαγη μαυρα χωρίς αποδειξη και κασερι το χρήμα....
image description nick the Greek | Ιανουαρίου 11, 2013 2:14 μ.μ. | Reply
θέλω να μου πει κάποιος απο εσάς τι πίνετε
και σας έρχεται διάθεση για τα σχόλια ...
image description BB | Ιανουαρίου 11, 2013 4:30 μ.μ. | Reply
είναι πασοκτζήδες
image description NO MONEY NO HONEY | Ιανουαρίου 11, 2013 5:58 μ.μ. | Reply
Φιλε ΒΒ, θυμάμαι τον εαυτό μου στα νιάτα του να ήταν ακροαριστερός. Ήθελα να καταρρεύσει το σύστημα. Τώρα μουτζώνομαι που πέρασα από κει.....αν εσύ βλέπεις την ελπίδα στον Αλέξη....εντελώς φιλικά άρχισε να μουντζώνεσαι προκαταβολικά από τώρα.
image description OLLANDOS | Ιανουαρίου 11, 2013 4:38 μ.μ. | Reply
μην αντιδρουμε συνεχεια σε μετρα τα οποια ειναι προς την σωστη κατευθυνση. στο εξωτερικο το 90% των συναλλαγων γινετε με χρεωστικη η πιστωτικη καρτα.
ακομη και το εισιτηριο του μετρο μπορεις να αγορασεις.
image description Ναι Σε Ολα | Ιανουαρίου 11, 2013 4:37 μ.μ. | Reply
Να ρωτήσω αν στο εξωτερικό όπου γίνονται το 90% των αγορών με πλαστικό υπάρχει υποχρέωση για αυτό? Εδω αν το κάνεις υποχρεωτικό ο επιχειρηματίας ο οποίος έχει κόψει κανονικά και έχει φορολογηθεί κανονικά το ποσό αλλα δεν έχει εξοφληθεί για οποιοδήποτε λόγο μεσο τραπεζας,θα έρθει ο εφοριακός με το μανικιουρ στο δάκτυλο και θα διαπραγματευεται πόσο να σε ράψει κοστούμι.Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έντιμοι επιχ. πληρώνουν πρόστιμα χωρίς λόγο..
image description tONI | Ιανουαρίου 11, 2013 4:46 μ.μ. | Reply
Αν δεχτούμε ότι οι κυβερνώντες παίρνουν 100 μέτρα το χρόνο. Κ δεχτούμε ότι από αυτά τα 20 είναι πολύ κακά, τα 20 κακά, τα 20 ουδέτερα, τα 20 καλά και τα 20 πολύ καλά. Τότε αν εμείς γκρινιάζουμε ΚΑΙ για τα 100 τότε δεν έχει νόημα. Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να γκρινιάζουμε/διαδηλώνουμε/κριτικάρουμε μόνο για τα πολύ κακά κ για αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν κ δεν γίνονται καν. Διαφορετικά η ουσία σκεπάζεται κάτω από το νέφος της απέραντης μίρλας κ αρνητισμού, τα οποία πολλές φορές κρύβουν συνενοχή ή ιδιοτέλεια.
image description ΠΟΝΗΡΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ | Ιανουαρίου 12, 2013 1:21 μ.μ. | Reply
Απάντηση στον tONI Είπε:

Αν δεχτούμε ότι οι κυβερνώντες παίρνουν 100 μέτρα το χρόνο. Κ δεχτούμε ότι από αυτά τα 20 είναι πολύ κακά, τα 20 κακά, τα 20 ουδέτερα, τα 20 καλά και τα 20 πολύ καλά. Τότε.....................

Εδώ τίθεται θέμα πίστεως, και επειδή τυχαίνει να είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος να αποδέχομαι την Καινή Διαθήκη μέχρι τελευταίου γράμματος.

Δεν δέχομαι από κανένα να αμφισβητήσει το Βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, αμφιβάλλει κανείς ό,τι προφητεύεται εκεί, ένα σύστημα που σε ΟΛΟΥΣ θα προσπαθήσει να περάσει το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ με το 666.

Μπορείτε όλοι να σφραγιστείτε αν το θελήσετε, καλά είναι να γνωρίζετε όμως ότι θα είστε ή με τον Χριστό, ή με τον Αντίχριστο και με τους δύο δε γίνεται.

Σέβομαι το γεγονός ότι είσαι Άπιστος, γιατί με τόση αμαρτία γύρω μας και στη ζωή μας, ή χλυαροί Χριστιανούληδες θα είμαστε, ή προσκολημένα στην ύλη και στα του κόσμου ανθρωπάκια θα είμαστε. Κάτι άλλο, ανθρώπους δηλαδή με υψηλά ιδανικά και αξίες, χλωμό το βλέπω για όλους μας.

Πραγματικά, ο Θεός να μας λυπηθεί.

Στην Ελλάδα η σκλαβιά ξεκίνησε με τα Μνημόνια και τώρα ξεκινάει η προσπάθεια του απόλυτου ελέγχου.

Τρόποι αντιμετώπισης όλων των κακώς κειμένων στην Ελλάδα υπάρχουν, κάποιοι τρόποι όμως κρύβουν μεθοδεύσεις και συνωμοσίες.

Αυτά εύχομαι και εύχομαι να κάνω λάθος!!!!
image description broster | Ιανουαρίου 11, 2013 9:55 μ.μ. | Reply
Μύθος ..... Η υποχρεωτική συναλλαγή με κάρτα ή επιταγή (ΗΠΑ) στο εξωτερικό .... Απλά έχουν άλλη κουλτούρα και βέβαια επείδη το χρήμα εκεί δεν το κάνουν ακίνητα ή δεν το ξοδεύουν στη διασκέδαση όπως εμείς αλλά το καταθέτουν σε τράπεζες είναι πιο απλό να έχουν κάρτα ή επιταγή ..... Για να ξέρουμε και τι λέμε .. Επίσης ως συνήθως ... Ως φοροδιαφυγή όλοι νομίζετε ότι είναι μόνη η μη έκδοση απόδειξης .... Πέρα από το ανόφελο να εξηγείς τι ακριβώς είναι η φοροδιαφυγή να αναφέρω για πολλοστή φορά στους αγαπητούς toni και no money no honey (σας συμπαθώ αλλά πολλές φορές ενώ συμφωνώ μαζί σας σε επιμέρους, κάτι γράφετε και με εκνευρίζετε αφάνταστα ..!!) ότι η φοροδιαφυγή στο μικρομεσαία στρώματα γίνεται ΠΛΕΟΝ για λόγους επιβίωσης και επειδή οι μελέτες δεν τα λένε όλα ... Αν πχ ο επαγγελματίας δε κόψει απόδειξη το κράτος χάνει το φπα και ίσως Φόρο εισοδήματος , αλλά αυτό θα είχε βάσει αν τα χρήματα πήγαιναν σε τραπεζικό λογαριασμό , αντίθετα ο επαγγελματίας τα λεφτά αυτά τα σπρώχνει στην αγορά είτε με καταναλωτικά προϊοντα (άρα ο ΦΠΑ απλά μετεφέρεται ..) είτε με πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών , με λίγα λόγια η φοροδιαφυγή στα μικρομεσαία στρώματα είναι σε πολύ μικρότερα νούμερα ..... Αφαιρετικά και υπεαπλοποιημένη λογική αλλά από την άλλη και η πραγματικότητα . Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά , μείωση άμεσων και έμμεσων φόρων , πχ ΦΠΑ στο 15% και στα είδη βασικής κατανάλωσης 7-8% , αφορολόγητο τουλάχιστον στα 8-10 χιλ με κλίμακα και μετα βάλτε και κάρτες και βάλτε και ότι θέλετε γιατί βασική προυπόθεση σε όλα αυτά είναι η ύπαρξη ρευστότητας . Αν έχω δηλαδή χρήματα για κατανάλωση , τότε δε με ενδιαφέρει αν θα πληρώσω με κάρτα ή χωρίς (άλλωστε και οι χρεωστικές πρέπει να έχουν χρήματα στο λογαριασμό και οι πιστωτικές θα πρέπει να μην έοχυν τα ληστρικά επιτόκια που έχουν τώρα γιατί πάλι θα σκεφτώ ότι όλα γίνονται για τις τράπεζες .....) Και όσο για τον Bil που έγραψε ότι οι τράπεζες δεν θα δίνουν χρήματα παρά με σταγονόμετρο η ερώτηση μου είναι η εξής αν έχω πχ 10 χιλ. και τα θέλω όλα ανάληψη θα μου πει η τράεζα στοπ υπάρχει όριο ?? Άρα θα έχουμε πτώχευση ....???
image description Samurai | Ιανουαρίου 11, 2013 11:53 μ.μ. | Reply
Μάλλον συνάδελφοι δεν έχετε καταλάβει την άλλη διάσταση του πράγματος: ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ. Γιατί; Γιατί με το έτσι θέλω τώρα που δούλευε με μετρητά θα αναγκαστεί να βάλει την ΤΡΑΠΕΖΑ-ΝΤΑΒΑΤΖΗ στο κεφάλι του που θα του παίρνει για κάθε συναλλαγή με πιστωτική κάρτα 3 με 5% προμήθεια. Αραγε αυτό το σκέφτηκε κανείς; Γιατί το σκέφτηκαν σίγουρα ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, η MEDIA MARKT και οι υπόλοιποι μεγάλοι που θέλουν να σβήσουν τους μικρούς από την πιάτσα με κάθε τρόπο.
image description ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ | Ιανουαρίου 11, 2013 11:48 μ.μ. | Reply
ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ (ΜΙΣΘΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ , ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΚΛΠ), ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ (ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΥΡΩ) ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, (ΔΗΛ. ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ONLINE ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ) ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΑΣ (ΕΙΤΕ ΑΓΟΡΑ ΕΙΤΕ ΠΩΛΗΣΗ), ΕΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΟΥΝ Α-Υ-Τ-Ο-Μ-Α-Τ-Α ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΚΛΠ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ, Ή ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΤΟΤΕ ΟΤΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΣΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ) ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΣΑ ΜΥΡΙΑ ΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΗΡΞΕ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ: ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ (ΟΙ ΠΑΓΚΟΜΙΟΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ), ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ "Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΒΑΣΗ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ". ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΟ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ. ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ - Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ - ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ (Η ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ GPS) ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΣΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΥΘΗΜΗΤΟΣ Ή ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΧΑΚΕΡΣ ΚΛΠ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΕ ΣΤΙΚΑΚΙΑ (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΛΠ, ΚΛΠ) _______ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.____ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΛΘΕΙ MONO ΕΞ ΑΝΩΘΕΝ - ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ - ΕΑΝ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ, Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΓΩΪΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩΪΣΤΙΚΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ. ΞΥΠΝΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ. ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.____ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΤΥΦΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ, ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΛΗΣΗ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ - ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο