Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Βαριά πρόστιμα για παραβάσεις σχετικές με τις ενδοομιλικές συναλλαγές

Τμήμα ομιλίας  του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής:

.....
Από τις πλέον σημαντικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι αυτές που αφορούν στις ενδοομιλικές συναλλαγές, με τις οποίες ενοποιούνται οι σχετικές διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του άρθρου 26 του ν.3728/2008.
Το νέο σύγχρονο πλαίσιο, που ήταν ζητούμενο τα τελευταία χρόνια, ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ και μπορεί να αποφέρει μεγάλη αύξηση των εσόδων του Κράτους, αλλά και εξορθολογισμό των τιμών καταναλωτικών αγαθών.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού προβλέπονται βαριά πρόστιμα για παραβάσεις σχετικές με την τεκμηρίωση των τιμών διασυνοριακών ενδοομιλικών συναλλαγών, που θα αποθαρρύνουν  τις αθέμιτες πολιτικές μεγάλων εμπορικών ομίλων εις βάρος των καταναλωτών και του δημόσιου ταμείου.

Επιπλέον εισάγονται  για πρώτη φορά στο ελληνικό φορολογικό δίκαιο διατάξεις για δυνατότητα σύναψης Συμφωνιών Προκαθορισμένων Τιμολογήσεων με τη σύναψή των οποίων αποφεύγονται δαπανηροί και χρονοβόροι φορολογικοί έλεγχοι των διασυνοριακών συναλλαγών και μειώνεται το κόστος συμμόρφωσης.
Μας βρίσκει σύμφωνους η πρόταση που κατέθεσε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ κ.Κουκουλόπουλος για αποφυγή διαρχίας στο συγκεκριμένο θέμα, μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του  Υπουργείου Ανάπτυξης και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η προσθήκη, που καταθέσαμε.
.....
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο