Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός Οικονομικών για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και το λαθρεμπόριο

Τι είπε ο Υπουργός Οικονομικών για την εξίσωση  του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και το λαθρομπόριο.

Τμήμα ομιλίας  του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής:
.....
Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το λαθρεμπόριο καυσίμων. Θέλω να σταθώ σε αυτό το σημείο, γιατί έχουν λεχθεί πολλά για το πετρέλαιο θέρμανσης και έχουν κατατεθεί πολλές ερωτήσεις από Βουλευτές. Θυμίζω ότι έχει θεσμοθετηθεί εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης  στο κατώτατο δυνατό επιτρεπτό ποσό, από τον κανονισμό της ΕΕ, που είναι τα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Μειώθηκε το πετρέλαιο κίνησης από 412 ευρώ σε 330 ευρώ και αυξήθηκε το πετρέλαιο θέρμανσης κατά περίπου 60 ευρώ. Η μείωση στις ποσότητες που έχει ακουστεί είναι σε γενικές γραμμές σωστή, έρχεται από πολλές αιτίες: υπήρχε λαθρεμπόριο, το οποίο εξ’ ορισμού έχει εξαφανιστεί στο σκέλος που αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, οι πολίτες αποθεματοποίησαν για να προλάβουν την  αύξηση που από πέρυσι ήταν γνωστή και έτσι έχουμε μια συνολική πτώση της ζήτησης γύρω στο 15% στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Η πάταξη του λαθρεμπορίου φαίνεται και από τα πρώτα στοιχεία, είναι γύρω στο 30%. Για το επίδομα θέρμανσης έχουμε προϋπολογίσει 80 εκ. ευρώ. Αιτήσεις έχουν γίνει για χαμηλότερα ποσά. Τα κριτήρια καλύπτουν οικογένειες με εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Άρα καλύπτουμε περίπου το 85% των οικογενειών. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, δεν μπορεί να μην δίνουμε  τον απαραίτητο χρόνο στις αλλαγές πολιτικής, ώστε να κλείσουν τον κύκλο τους και να αξιολογηθούν σωστά. Οι συχνές αλλαγές χωρίς αξιολόγηση δείχνουν έλλειψη ορθής κρίσης και επαγγελματισμού και θα πρέπει να παρακολουθήσουμε το ζήτημα το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά με καλή πίστη και πνεύμα αυτοκριτικής. 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description TOMLOG | Ιανουαρίου 11, 2013 9:10 π.μ. | Reply
ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ , ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ..................
image description nikos | Ιανουαρίου 11, 2013 10:43 π.μ. | Reply
"πτώση της ζήτησης γύρω στο 15%" που ζουν σε αλλο πλανητη? πτωση ζητησης 15%?χαχαχα.!! με κανανε και γελασα παλι πρωι πρωι. κατα τα αλλα παταχθηκε το λαθρεμποριο. ας κοιταξουνε λιγο να δουνε τι γινεται με το ναυτιλιακο. απλως μεταφερθηκε το λαθρεμποριο απο το θερμανσης στο ναυτιλιακο. απλα τα πραγματα
image description Φίδι | Ιανουαρίου 11, 2013 11:47 π.μ. | Reply
Στο θέμα του ναυτιλιακού (μιλάμε κυρίως για τα 'επαγγελματικά' σκάφη αναψυχής με την επιστροφή ΕΦΚ από εικονικά Ναυλοσύμφωνα...) επαυξάνω. Να σημειώσω όμως κάτι ακόμα που φαίνεται με γυμνό μάτι : Το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης σε ΚΑΝΕΝΑ πρατήριο δεν έχουν ίδια τιμή !!!! Που ζουν ;;;; Το κίνησης είναι πιο ακριβό αρά το τρακτερ μια χαρά θα δουλεύει ακόμα με θέρμανσης....(κι αν δικαιούται μπορεί να ζητήσει και το φόρο πίσω...)
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο