Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παραπομπή του Γ. Βουλγαράκη για τη– «λίστα Λαγκάρντ»

Στη τακτική Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βουλγαράκης, για την μη καταγραφή στο δικό του πόθεν έσχες του έτους 2007, των καταθέσεων της γυναίκας του, Κατερίνας Πελέκη στην Ελβετία, οι οποίες εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ. Την απόφαση αυτή έλαβε απόψε η κοινοβουλευτική Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, η οποία ασχολήθηκε με τις καταθέσεις στην Ελβετία, τριών συγγενών Ελλήνων πολιτικών, που περιλαμβάνονται στη επίμαχη λίστα Λαγκάρντ.

 Εκτός από την περίπτωση του Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη, (οι καταθέσεις της οποίας ανέρχονται σε 132.000 ευρώ), η Επιτροπή ασχολήθηκε στην αποψινή της συνεδρίαση και με δύο ακόμη σχετικές υποθέσεις: Η μία αφορούσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου και την μη δήλωση στο πόθεν έσχες του, των καταθέσεων ύψους 1,3 εκ. ευρώ της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία. Η λήψη της απόφασης, αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17 Ιανουαρίου, λόγω ανεπαρκούς ενημέρωσης ορισμένων μελών της, σε σχέση με το απαντητικό υπόμνημα που έχει αποστείλει ο κος Παπαντωνίου.

Η δεύτερη υπόθεση, αφορούσε τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη και τη σύζυγό του, Γκρατσιέλα Γκρόλο, η οποία έχει κληρονομήσει από την μητέρα της καταθέσεις στην HSBC, που περιλαμβάνονται και αυτές στη λίστα Λαγκάρντ. Με δεδομένο ότι ο κ. Κεφαλογιάννης είχε αναφέρει στο πόθεν έσχες του πως η σύζυγός του, ήταν ενδεχομένως κληρονόμος των καταθέσεων αυτών, η Επιτροπή θεώρησε επαρκείς τις εξηγήσεις του και απλώς αποφάσισε να στείλει το υπόμνημα του βουλευτή στον οικονομικό εισαγγελέα προς ενημέρωσή του. - Σημειώνεται τέλος, πως η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση εντός 20ημέρου από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Πέτρο Δούκα, για την μεγάλη μείωση ύψους 1 εκ. ευρώ, που παρουσιάζουν οι τραπεζικές του καταθέσεις το έτος 2009 σε σχέση με το έτος 2010.

Πηγή: ΑΠΕ

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΠΟΛΙΤΗΣ | Ιανουαρίου 10, 2013 10:34 π.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!! Η ΔΥΣΟΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΕΣΠΑΣΕ !
ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ Η ΒΙΛΑ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ! ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.
image description ΧΡΥΣΑ | Ιανουαρίου 10, 2013 12:59 μ.μ. | Reply
η προσβολη των δημοκρατικων τους αισθηματων εξαντλειται στις καταληψεις ......
image description tONI | Ιανουαρίου 10, 2013 3:35 μ.μ. | Reply
Μεγάλη ευαισθησία για τις καταλήψεις τελευταία.. Αναρωτιέμαι ποιο είναι το ποσοστό των "ευαίσθητων" που έχει περάσει έστω μία φορά μέσα από κατάληψη.. Επίσης εξακολουθώ να μην κατανοώ τη μίρλα που διατυπώνεται σε άρθρα που παρουσιάζουν θετικές ειδήσεις και γεγονότα..
image description Ο,τι να'ναι... | Ιανουαρίου 11, 2013 2:59 μ.μ. | Reply
Μα τι σχέση έχουν αυτά τα σχόλια με το άρθρο?
image description Μπάμπης | Ιανουαρίου 11, 2013 2:52 μ.μ. | Reply
To Θέμα με την κ.Πελέκη δεν είναι οι καταθέσεις, αλλά αν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις δηλώσεις της...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο