Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιτροπή για διερεύνηση αποζημίωσης ομολογιούχων, από το ΥΠΟΙΚ

Στη σύσταση επιτροπής η οποία θα εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αποζημίωση των φυσικών προσώπων κατόχων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από τη ζημιά που υπέστησαν από το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.
 
Στην κίνηση αυτή προχωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Κατόχων Τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προηγηθεί η συνάντηση των δύο πλευρών στις 20 Δεκεμβρίου όπου συζητήθηκε το θέμα αυτό.
 
Αρμόδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι ένας από τους τρόπους που θα εξετασθεί είναι η αποζημίωση μέσω φοροαπαλλαγών. Σε κάθε περίπτωση πάντως τονίζουν ότι η όποια λύση θα πρέπει να φέρει και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημείο το οποίο θεωρείται και το πιο δύσκολο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.
 
Πηγή: www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο