Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπηρεσία ηλεκτρονικών δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006 - Απολογισμός

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών παρουσιάζει τον απολογισμό χρήσης της νέας ηλεκτρονικής ...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

  Αθήνα,  20/06/2006

                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Υπηρεσία ηλεκτρονικών δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006 - Απολογισμός »

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών παρουσιάζει τον απολογισμό χρήσης της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την υποβολή δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006.

Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων από τους ενδιαφερομένους πολίτες πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 8/3/2006 μέχρι 31/5/2006. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής του Ε1 θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 30η Ιουνίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ειδικά οι φορολογούμενοι της Δ.Ο.Υ. Ζακύνθου, λόγω των πρόσφατων σεισμών που έπληξαν την περιοχή.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα υποβλήθηκαν συνολικά 288.064 ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε1. Το 2005 οι αντίστοιχες ηλεκτρονικές υποβολές έφτασαν τις 204.376.

Το ποσοστό αύξησης της ηλεκτρονικής υποβολής (σε σχέση με το 2005) υπερβαίνει το 40%.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Γενική Γραμματεία και το προσωπικό της καθώς και τη διάδοση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου προς πολίτες και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι  η υπηρεσία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εσωτερικά, αποκλειστικά από το προσωπικό της ΓΓΠΣ, προσφέροντας νέες δυνατότητες ώστε η φορολογική δήλωση να συμπληρώνεται εύκολα και απλά, χωρίς λάθη. Η σημαντικότερη από τις δυνατότητες της νέας υπηρεσίας είναι η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η άμεση εκτύπωση του εκκαθαριστικού σημειώματος.

Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική υπηρεσία εντάσσεται στο νέο TAXISnet που υλοποιεί η ΓΓΠΣ μέσω του οποίου κάθε φορολογούμενος πολίτης και κάθε επιχείρηση έχει πλέον τη δυνατότητα να διεκπεραιώνει ηλεκτρονικά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την πλειονότητα των συνηθέστερων συναλλαγών  με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Ήδη, από την 12η Ιουνίου και μέχρι την 12η Ιουλίου 2006, υποβάλλονται ηλεκτρονικά τα συμπληρωματικά έντυπα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε2, Ε3 και Ε9) από τους υπόχρεους πολίτες που έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά τη δήλωση Ε1.

Η ΓΓΠΣ εκφράζει τις ευχαριστίες της για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες. Η αποδοχή αυτή των πολιτών αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσει η ΓΓΠΣ να αναβαθμίζει συνεχώς τις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες, αλλά και να παρέχει νέες.

Ο Γενικός Γραμματέας
Πληροφοριακών Συστημάτων
Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο