Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στην εφορία και όχι στην Γ.Γ.Π.Σ. για λάθη στο χαράτσι

Στις περιπτώσεις  που έχει βεβαιωθεί ποσό που αφορά έκτακτο ειδικό τέλος έτους 2011 σε πρόσωπο μη υπόχρεο, ακολουθείται, σύμφωνα και με το άρθρο 4 της ΠΟΛ.1056/2.3.2012 απόφασης του Υπουργού των Οικονομικών, η πιο κάτω διαδικασία:

Το πρόσωπο, σε βάρος του οποίου έχει βεβαιωθεί το ΕΕΤΗΔΕ, προσέρχεται στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματός του Δ.Ο.Υ. (και όχι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) προσκομίζοντας οποιοδήποτε πρόσφορο στοιχείο, προκειμένου να υποδείξει τον υπόχρεο σε ΕΕΤΗΔΕ κύριο ή επικαρπωτή του ακινήτου, ώστε το ΕΕΤΗΔΕ να βεβαιωθεί στον υπόχρεο. 

Δείτε την Σχετική εγκύκλιο από τον κόμβο μας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ | Ιανουαρίου 8, 2013 11:46 π.μ. | Reply
ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΓΡΑΦΟΥΝ" ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.
ΡΕ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
image description SOYLA | Ιανουαρίου 9, 2013 3:56 μ.μ. | Reply
Σε μια προσπάθεια να πιάσουν γεμάτα ρίχνοντας άδεια (και όπως λέγαμε και στο πανεπιστήμιο : « Άμα πιάσει έπιασε…») τα τζιμάνια του υπουργείου Οικονομικών δεν μπαίνουν στον κόπο να διασταυρώσουν τα δεδομένα της ΔΕΗ σχετικά με το ποιος πλήρωσε το «χαράτσι» και ποιος όχι, αλλά βρήκαν την εύκολη λύση: Στέλνουν ειδοποίηση ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ, ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ότι χρωστάνε το χαράτσι!!! Μετά τρέξε εσύ Έλληνα φορολογούμενε στις ουρές στη Δ.Ο.Υ. χάνοντας ώρες αν όχι μέρες από την εργασία σου (αν έχεις !!!) για να τους αποδείξεις ότι το έχεις πληρώσει, ότι δεν είναι δική σου αυτή η παροχή και πού στο διάολο τη βρήκανε και διάφορα τέτοια!!!!! Και αν έχεις χάσει τους λογαριασμούς, άντε και στη ΔΕΗ για αντίγραφα κλπ κλπ κλπ….
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο