Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δε θα πάω εγώ φυλακή για να διατηρηθεί η κυβέρνηση» - Τι είπε στη ΝΕΤ για τη λίστα Λαγκάρντ

«Δεν είδα τα ονόματα που υπήρχαν στη λίστα Λαγκάρντ». «Δεν γνώριζα ότι οι εξαδέλφες μου είχαν λογαριασμούς στην HSBC». «Έχω υποψίες για το ποιος έκανε την αλλοίωση στη λίστα».

Αυτά υποστήριξε ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην εκπομπή NETWEEK «Παρέλαβα το CD στις αρχές Οκτωβρίου 2010» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου «και δεν το πρωτοκόλησα γιατί τότε θα καταργούσα την έννοια του απορρήτου όπως το είχαν χαρακτηρίσει οι Γάλλοι». Ο πρώην υπουργός τόνισε πως υπήρχε φόβος διαρροών για να δικαιολογήσει το γεγονός πως η παραλαβή του ηλεκτρονικού αρχείου δεν πρωτοκολλήθηκε. Επίσης, υποστήριξε ότι δε μπορούσε να το πρωτοκολλήσει διότι ήταν υλικό παράνομο αφού ήταν προϊόν κλοπής και υποκλοπής.

Τόνισε ότι έδωσε σε συνεργάτη του το CD για να έχει μια αρχική εικόνα για τα 20 ονόματα με τους υψηλότερους λογαριασμούς. Ο συνεργάτης του, το όνομα του οποίου θα αποκαλύψει στη Βουλή, του έδωσε τα ονόματα για λογαριασμούς ύψους 1 δις από τα συνολικά 2 δις καταθέσεις που περιλαμβάνονταν στη λίστα. Μάλιστα, όπως είπε ο πρώην υπουργός, τα 550 εκατ. ανήκαν στην κ. Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας ενεπλάκη με αυτό της Μαργαρίτας Παπανδρέου.
Εκανα συσκέψεις για το πώς μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα αρχεία συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Εστειλα στο ΣΔΟΕ τα πρώτα είκοσι ονόματα χωρίς να εξετάσω τη λίστα ως αυτοπροστασία», συνέχισε.
«Δεν έδωσα όλη τη λίστα στον ΣΔΟΕ γιατί ήξερα ότι θα διαρρεύσουν επειδή το ΣΔΟΕ έχει καλούς υπαλλήλους αλλά έχει και πολλά προβλήματα. Εδωσα μόνο είκοσι ονόματα στον κ. Καπελέρη για να ελέγξω τη διαρροή». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δικαιώθηκε γι' αυτή του την επιλογή γιατί τελικά η λίστα διέρρευσε.
«Οχι, δεν γνώριζα ότι υπήρχαν ονόματα συγγενών μου μέσα στη λίστα» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπακωνσταντίνου.Η αντιγραφή σε USB έγινε επειδή είναι πιο ασφαλές μέσο αποθήκευσης επανέλαβε ο πρώην υπουργός.
Ο χειρισμός δεν ήταν ο καλύτερος παραδέχθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου και σε ότι αφορά το CD τόνισε ότι το έδωσε στο γραφείο του για να το κρατήσουν κι αυτό χάθηκε. Δεν αποκάλυψε σε ποιον το έδωσε ενώ κάλυψε πλήρως όλους τους συνεργάτες τους.

Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ενημερώθηκε ότι έφθασε η λίστα και όχι για ονόματα πρόσθεσε.
«Ποτέ δεν είχα συζητήσει με τις ξαδέλφες μου για λογαριασμό στην Ελβετία. Εχουμε πολύ καλή οικογενειακή σχέση και τίποτε άλλο» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και ανέφερε ότι η πρώτη συζήτηση έγινε στις 28 Δεκεμβρίου.
«Ως υπουργός Οικονομικών του Μνημονίου είχα και άλλες δουλειές να κάνω από το να ασχολούμαι με τη λίστα» επισήμανε. «Εδωσα τα αρχεία στον κ. Διώτη για να κάνει έλεγχο» τόνισε. «Η πρώτη πληροφόρηση που είχα από τον κ. Καπελέρη για τα πρώτα είκοσι ονόματα ήταν πως υπήρχαν ενδείξεις φοροδιαφυγής και του είπα "προχώρησε"».
«Θα ζητήσω από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ελέγξει αν πείραξε κανείς το USB» δήλωσε. «Εχω κάποιες υποψίες για το ποιος μπορεί να έκανε την αλλοίωση της λίστας» πρόσθεσε με νόημα. Είπε ότι ια περιμένει ο ίδιος τις τεχνικές έρευνες και πραγματογνωμοσύνες για το πότε έγινε η αλλοίωση και από ποιον.

Τόνισε επίσης ότι θα μπορούσε να κάνει την υποτιθέμενη λαθροχειρία στην αρχή ή θα μπορούσε να αποκαλύψει τα ονόματα, μαζί με αυτά των εξαδέλφων του και να γίνει έτσι ήρωας.

Αναρωτήθηκε ότι αν ήξερε τα ονόματα π.χ. δημοσιογράφων που των σταύρωναν κάθε μέρα, δε θα έκανε κάτι με τη λίστα ώστε να σταματήσουν να τον σταυρώνουν;

Είναι πάρα πολύ βολικό να χρεωθούν όλα πάνω μου. Όχι όμως να πάω εγώ φυλακή για να διατηρηθεί η κυβέρνηση. Η κάθαρση του πολιτικού συστήματος είμαι εγώ; Εγώ θα πληρώσω τα 30 χρόνια της μεταπολίτευσης; αναρωτήθηκε.

Είπε επίσης ότι δε θα μπορούσε να βγει και να πει ότι δεν είναι αυτή η λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό του Κ. Βαξεβάνη αφού δεν υπήρχαν τα ονόματα των εξαδέλφων του; «Αν τα είχα δει και τα είχα βγάλει τα ονόματα δε θα είχα βγει να ουρλιάξω», τόνισε.

Πρέπει να υπάρξει φως και θα κάνω ότι είναι δυνατό σ΄αυτή την υπόθεση είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Πάντως, είπε ότι γενικότερα για την οικονομία θα έκανε διαφορετικά πράγματα από αυτά που έκανε.

Ο πρώην υπουργός κατέληξε ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή παρά μόνο να καθαρίσει το όνομά του.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Νίκος | Ιανουαρίου 8, 2013 9:07 π.μ. | Reply
Μωρέ θα μπεις και θα πεις και ένα τραγούδι αρχιπροδότη... (αν και χλωμό αλλά το ελπίζω)
image description Νίκος | Ιανουαρίου 8, 2013 9:15 π.μ. | Reply
Y.Γ. πιο ασφαλές μέσο,θεωρείται το CD,γιατί σε αντίθεση με τα στικάκια δεν διαγράφονται τόσο εύκολο τα δεδομένα.Έκτος αυτού εάν ένα στικάκι μείνι πολύ καιρό χωρίς χρήση μπορεί να χάσει τα δεδομένα διότι τελειώνει η αποθηκευμένη ενέργεια που έχει στις "μπαταρίες" του.Ένα CD έχει χρόνο αντοχής τουλάχιστον 10-15 χρόνια .Αλλά τι λέω που να τα ήξερε αυτά ο "καημένος".Το μόνο που ήξερε ήταν πως να αλλιώσει τα στοιχεία γιατί αυτό το είπαν τα αφεντικά του...
image description dafylos '87 | Ιανουαρίου 8, 2013 10:34 π.μ. | Reply
Δικιο εχεις, αν και θα ηθελα να τιμωρηθει και για την ανικανοτητα του. Οχι μονο αυτος αλλα και αλλοι.
Πραγματι το σκτικ αλοιωνεται πανευκολα αλλα και οποιδηποτε μηχανημα μπορει να καψει ενα καινουργιο CD.
image description Δημήτρης | Ιανουαρίου 8, 2013 10:47 π.μ. | Reply
Όλα κρέμωνται στο αν της ξαδέλφης τα λεφτά είναι νόμιμα, γιατί αν είναι, κάποιος άλλος την έχει κάνει την λαδιά...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο