Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έκλεψαν 120 εκατομμύρια φορολογικά στοιχεία Ελλήνων πολιτών

Περισσότερα από 120 εκατομμύρια στοιχεία Ελλήνων πολιτών κατείχε, επεξεργαζόταν και διέθετε εταιρία με έδρα την Ηλιούπολη. Από χθες, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος των ιδιοκτητών της εταιρίας, που με τους 35 υπαλλήλους της είχαν βγάλει παράνομα «στην πιάτσα» ψηφιακά αρχεία προσωπικών δεδομένων ανυποψίαστων πολιτών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλα τα στοιχεία αφορούν οικονομικά δεδομένα και αρχεία που αφορούν χρέη, εισφορές και πληρωμές προς το Δημόσιο. Ως «πηγή» της διαρροής φαίνεται ακόμη μία φορά το υπουργείο Οικονομικών. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή που έχουμε αντιμετωπίσει», ομολογούν υψηλόβαθμα στελέχη της Δίωξης.

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας «θυμίζουν» προηγούμενες υποθέσεις διαρροής οικονομικών στοιχείων. Οι αξιωματικοί δεν αποκλείουν, τα συγκεκριμένα δεδομένα να είναι αποτέλεσμα της δράσης των ίδιων... «ποντικών». Μόνο που στην παρούσα υπόθεση, ο αριθμός των στοιχείων είναι αισθητά μεγαλύτερος.

Υπενθυμίζεται ότι είναι το τρίτο κρούσμα αποκάλυψης οικονομικών δεδομένων πολιτών. Τέλος Νοεμβρίου, μία ακόμη λίστα με 9 εκατομμύρια εγγραφές φορολογικών στοιχείων είχε βρεθεί στην κατοχή 35χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ. Είχε προηγηθεί μία ακόμη δημοσιοποίηση εγγράφων μακρο-οικονομικών δεδομένων του Υπουργείου που αρχικά είχε φανεί ως αποτέλεσμα χάκινγκ στα ηλεκτρονικά αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Οι Αρχές ερευνούν αν υπάρχει οργανωμένο δίκτυο υπαλλήλων που «εξάγουν» τα στοιχεία από τα τερματικά του υπουργείου, προκειμένου να πλήξουν πρόσωπα, καταστάσεις και την ίδια την Ελλάδα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι πίσω από αυτό κρύβονται οικονομικά κίνητρα, αφού -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- τέτοιου τύπου λίστες προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών στη «μαύρη αγορά» κοστίζουν περισσότερο από 100.000 ευρώ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο