Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπ. Οικ. - Όλες οι συναλλαγές ηλεκτρονικά - πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών - οίκοθεν πληρωμές - αγορά παραβόλων - κατάθεση μισθωτηρίων - έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων

ΥΠΟΙΚ: Στο πρώτο 6μηνο του 2013 η ολοκλήρωση των μεγάλων πληροφορικών συστημάτων

 Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην ολοκλήρωση των μεγάλων πληροφοριακών συστημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη,αλλά και στην υλοποίηση των νέων έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή ενημερώνει ότι τα πληροφοριακά συστήματα που είναι σε εξέλιξη θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ για τα ενταγμένα έργα του ΕΣΠΑ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014. Πρόκειται για το Πληροφορικό Σύστημα, το Σύστημα Δημόσιας Περιουσίας, το Πόθεν Έσχες, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, τη Διαλειτουργικότητα με άλλους φορείς, τις Υποδομές Cloud computing, την Ενιαία Μισθοδοσία του Δημοσίου κ.λπ.

Ο Γιώργος Μαυραγάνης αναφέρει εξάλλου ότι η πλειονότητα των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στις ΔΟΥ και τα Τελωνεία θα διενεργούνται ηλεκτρονικά μέσα από τα Πληροφοριακά Συστήματα TAXISnet για τις ΔΟΥ και ICISnet για τα Τελωνεία, των οποίων η ολοκλήρωση προβλέπεται το πρώτο εξάμηνο του 2013. Ειδικά για το TAXISnet, το οποίο ήδη καλύπτει σημαντικό αριθμό συναλλαγών μεγάλου όγκου (π.χ. δηλώσεις ΦΠΑ, δηλώσεις φόρου εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, δηλώσεις Παρακρατούμενων φόρων, Καταστάσεων και Εντύπων ΚΒΣ κλπ), ο υφυπουργός Οικονομικών ενημερώνει ότι προβλέπεται να προστεθούν συναλλαγές συχνής χρήσης από τους φορολογούμενους, όπως πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, οίκοθεν πληρωμές, αγορά παραβόλων, κατάθεση μισθωτηρίων, έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων κ.λπ.

Αναφορικά με το ELENXIS που είναι εξειδικευμένο για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του ελεγκτικού μηχανισμού, ο υφυπουργός Οικονομικών ενημερώνει ότι η ολοκλήρωσή του προβλέπεται στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Το ELENXIS λειτουργεί σήμερα παραγωγικά στις περισσότερες ελεγκτικές υπηρεσίες και αναμένεται να ενταχθεί το σύνολό τους στο προσεχές μέλλον.

Το χρονοδιάγραμμα μηχανοργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών, όπως αποτυπώνεται στο έγγραφο του Γιώργου Μαυραγάνη, διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ των κ.κ. Δημήτρη Γελαλή, Δημήτρη Γάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία έχουν επισημάνει ότι υπάρχει τραγική ανεπάρκεια, καθώς η υπάρχουσα μηχανοργάνωση δεν αντιμετωπίζει τις ανάγκες εξυπηρέτησης του πολίτη, εκτεταμένων διασταυρώσεων και της πλήρους μηχανογραφικής υποστήριξης των ελέγχων.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description GEPIKE | Ιανουαρίου 7, 2013 2:02 μ.μ. | Reply
Μακάρι να γίνει....
Αλλά να γίνεται διαστάυρωση μέσα στον ίδιο χρόνο και όχι μετά από 10 χρόνια...
Πληρωμές σε τράπεζα από 19/12/12 ακόμα φαίνονται ανεξόφλητες
image description elena | Ιανουαρίου 7, 2013 2:32 μ.μ. | Reply
Μ'αρεσει που εγω εσκαγα που οι δικες μας πληρωμες που εγιναν 31/12/2012 φαινονται ακομα ανεξοφλητες..
image description dimi | Ιανουαρίου 7, 2013 3:44 μ.μ. | Reply
ελλας το μεγαλειο σου, οπως τα λετε..να δω ποτε θα φανουν?
image description elena2 | Ιανουαρίου 7, 2013 7:26 μ.μ. | Reply
Μια προταση: να μπορει η πληρωμη οφειλων στην τραπεζα να γινεται με μονο το ΑΦΜ του υποχρεου κια να μην χρειαζεται η ταυτοτητα πληρωμης/οφειλης ωστε να μην χρειαζεται οι πελατες να περνουν απο τον λογιστη πριν την τραπεζα.
Μια 2η προταση: να μην στελνει το συστημα μυνηματα για οφειλες γιατι οι περισσοτεροι πελατες (ιδιωτες) δεν εχουν δικο τους email και για την αιτηση για κλειθαριθμο εμεις οι λογιστες βαλαμε το δικο μας και τωρα ερχονται σε εμας τα μυνηματα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο