Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σχετικά με νέα καταληκτική ημερομηνία αποστολής προσκλήσεων εμβασμάτων εξωτερικού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π . Ο . Φ . Ε . Ε .

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 8253445 - FAX: 210 8253446 * Ε - Μail: [email protected]
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94


Προς τον

Υφυπουργό Οικονομικών Κο Γεώργιο Μαυραγάνη

Κοινοποίηση

• Γενικό Διευθυντή Διοικητικής Υποστήριξης, κ. Γεώργιο Χατζάκη
• Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Φορολογίας, κ. Γεώργιο Κριτσέλη
• Προϊστάμενο Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, κ. Γεώργιο Πλάνη

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Αρ. πρωτ. Εξερχομένου 006

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε τις τελευταίες ημέρες έγινε δέκτης από όλη την Ελλάδα ερωτημάτων τα οποία αφορούν την αποστολή προσκλήσεων σε φορολογούμενους, μετά από επεξεργασία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος τους από τη Γ.Γ.Π.Σ. και στοιχείων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βάσει των οποίων προκύπτουν αποστολές χρηματικών ποσών στο εξωτερικό κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2009 έως 31.12.2011, που καταδεικνύουν ότι τα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν εκτός Ελλάδας είναι μεγαλύτερα των δηλωθέντων και φορολογηθέντων.

Στα παραπάνω η Π.Ο.Φ.Ε.Ε θέλει να σας επισημάνει τα εξής:

Η όλη διαδικασία προβλέπει την ενημέρωση, διαδικτυακά, ειδικής εφαρμογής στην πλατφόρμα της Γ.Γ.Π.Σ., ώστε να τεθούν στη διάθεση της υπηρεσίας τα προκύπτοντα κεφάλαια των προηγούμενων ετών σύμφωνα με τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Επίσης πρέπει να συμπληρωθεί ειδική εφαρμογή η οποία σε πολλές περιπτώσεις χρήζει διευκρινήσεων (συμπλήρωση της εφαρμογής με εμβάσματα με πολλούς συνδικαιούχους ή προερχόμενα από κοινούς λογαριασμούς, τι γίνεται όταν έχουμε εμβάσματα που αφορούν εμπορικές συναλλαγές, και πως αντιμετωπίζονται οι περιπτώσεις εμβασμάτων που επαναπατρίστηκαν νόμιμα, κλπ).

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε πιστεύει ότι το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δώσει σαφείς οδηγίες και διευκρινίσεις τόσο στα ελεγκτικά όργανα όσο και στον κλάδο μας ώστε εμείς ως επαγγελματίες να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας (συμπλήρωση των στοιχείων) και οι Υπηρεσίες σας να μην ταλαιπωρούνται με τα ερωτήματα χιλιάδων φορολογουμένων και συναδέλφων μας Λογιστών – Φοροτεχνικών.

Σε αυτό το πλαίσιο που πιο πάνω σας περιγράψαμε, ζητούμε τόσο την άμεση έκδοση εγκύκλιου ελέγχου των πιο πάνω περιπτώσεων αλλά και την διάθεση στελέχους του Υπουργείου Οικονομικών με επαρκή γνώση και εμπειρία, προκειμένου ενημερωθούμε, σχετικά με τις εν λόγω προσκλήσεις. Προτείνουμε δε η επιμόρφωση να γίνει άμεσα (εντός του Ιανουαρίου) στο αμφιθέατρο της Γ.Γ.Π.Σ..

Τέλος είναι ανάγκη άμεσα να ορίσετε νέα καταληκτική ημερομηνία για όσους έχουν παραλάβει τις προσκλήσεις έως την 31/12/2012, διότι δεν ξέρει κανείς τι είναι σωστό να πράξει.


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 
Πανίδης Ι. Αβραάμ 

Ο Γενικός Γραμματέας
Καμπάνης Βασίλειος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο