Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προθεσμία έως το τέλος του μήνα για συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος.

Προθεσμία έως το τέλος του μήνα για συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος

Για φορολογούμενους με διαφορές μεταξύ εμβασμάτων και δηλωθέντων εισοδημάτων.

Προθεσμία έως το τέλος Ιανουαρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους, στους οποίους διαπιστώθηκαν διαφορές μεταξύ των εμβασμάτων που έχουν στείλει σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό την τελευταία τριετία και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους, να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος εφόσον δεν μπορούν να τις δικαιολογήσουν.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα αποστείλει νέες επιστολές προς τους φορολογούμενους αυτούς, στις οποίες θα αναγράφονται οι διαφορές μεταξύ καταθέσεων και των εισοδημάτων τους και θα καλούνται να καταβάλουν φόρο 45% επί των διαφορών αυτών, αφού θα θεωρηθεί ότι είναι εισόδημα που δεν δηλώθηκε στην εφορία.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για 25.500 φορολογούμενους, οι οποίοι την τελευταία τριετία έστειλαν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο εξωτερικό, αλλά από τις διασταυρώσεις που έγιναν από την ΓΓΠΣ προέκυψε ότι τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

kathimerini.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description TRITEKNOS | Ιανουαρίου 7, 2013 3:19 μ.μ. | Reply
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ TAXIS ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ή ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΟΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ;
image description Fragiskos | Ιανουαρίου 10, 2013 1:34 μ.μ. | Reply
Βρε παιδιά που ακριβώς είναι αυτή η εφαρμογή στο taxis?δεν τη βρισκω
image description manina | Ιανουαρίου 15, 2013 10:37 π.μ. | Reply
ανοίγει μόνο σε όσους εχουν λάβει επιστολή ελέγχου
χθες πήγα στο taxis, για τις επιστολές με ημερομηνία 14-12 θα την ανοίξουν σήμερα
πάρε τηλ στα 2104802616-2104802033 να σου πουν αν είναι ανοιχτό για τον φορολογούμενο που ενδιαφέρεσαι
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο