Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αύξηση 40% ηλεκτρονικών Ε1 το 2006

Ξεπέρασαν τις 280 χιλιάδες (288.064) οι ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε1 που υποβλήθηκαν μέχρι και τις 31 Μαΐου 2006, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας. ...

Ξεπέρασαν τις 280 χιλιάδες (288.064) οι ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε1 που υποβλήθηκαν μέχρι και τις 31 Μαΐου 2006, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας.
Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι προτίμησαν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αυξήθηκαν εφέτος περίπου κατά 40%, αφού πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός αφορούσε σε 204.376 ηλεκτρονικές υποβολές δηλώσεων. Εφέτος, η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής Ε1 θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 30 Ιουνίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ειδικά οι φορολογούμενοι της ΔΟΥ Ζακύνθου λόγω των πρόσφατων σεισμών που έπληξαν την περιοχή.

Σημειώνεται, ότι μέχρι τις 12 Ιουλίου υποβάλλονται ηλεκτρονικά και τα έντυπα Ε2, Ε3 και Ε9 από όσους φορολογουμένους έχουν ήδη υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση Ε1.

Η κατά 40% αύξηση κρίνεται από τη ΓΓΠΣ ως γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τη διάδοση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου προς πολίτες και επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται, ότι η υπηρεσία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εσωτερικά, αποκλειστικά από το προσωπικό της ΓΓΠΣ, προσφέροντας νέες δυνατότητες, ώστε η φορολογική δήλωση να συμπληρώνεται εύκολα και απλά, χωρίς λάθη. Η σημαντικότερη από τις δυνατότητες της νέας υπηρεσίας είναι η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η άμεση εκτύπωση του εκκαθαριστικού σημειώματος.

Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική υπηρεσία εντάσσεται στο νέο TAXISnet, που υλοποιεί η ΓΓΠΣ, μέσω του οποίου κάθε φορολογούμενος πολίτης και κάθε επιχείρηση έχει πλέον τη δυνατότητα να διεκπεραιώνει ηλεκτρονικά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την πλειονότητα των συνηθέστερων συναλλαγών με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Πηγή Εχpress
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο