Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μικρή ανταπόκριση στο κάλεσμα Υπ. Οικ. προς τους 54.000 καταθέτες εξωτερικού

Με πολύ αργούς ρυθμούς φαίνεται να αποδίδει καρπούς η λίστα των 54.000 καταθετών εξωτερικού, στους οποίους το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει πρόσκληση ζητώντας την κατάθεση εξηγήσεων σχετικά με τα εμβάσματα που έστειλαν σε ξένες τράπεζες μεταξύ του 2009 και του 2011.

Έως τώρα, σχετική ειδοποίηση έχουν λάβει περίπου 25.500 φορολογούμενοι. Ανάμεσα τους ειδοποιηθέντες, μόλις 300 έχουν προχωρήσει σε οριστικό διακανονισμό, ενώ παράλληλα μονάχα 1.000 έχουν εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον, μέσω της ειδικής εφαρμογής που διατίθεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την φοροδιαφυγή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων. Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, έκανε λόγο για διάτρητο σύστημα που επιτρέπει κάθε είδους παρεμβάσεις.

«[Σε] ένα σύστημα το οποίο είναι διάτρητο και επιδέχεται παρεμβάσεων, όποιος νοιώθει ισχυρός, είτε αυτός λέγεται πολιτικός, είτε λέγεται δήμαρχος, είτε λέγεται συνδικαλιστής – δεν θα εξαιρέσω κανέναν – όποιος νοιώθει ισχυρός, κάνει παρέμβαση», σχολίασε ενδεικτικά ο κ. Νικολακόπουλος

«Όταν το ΣΔΟΕ θέλει να πάρει κίνηση λογαριασμού, η απάντηση της τράπεζας θα του έλθει μετά από 10 μήνες, χειρόγραφα σε κουτές, θα πρέπει να την ξαναπεράσει από έλεγχο. Ποτέ το ΥΠΟΙΚ δεν έφτιαξε μηχανογραφημένο σύστημα που θα είναι εργαλείο χωρίς να υπάρχουν παρεμβάσεις και ‘παράθυρα’. Όταν ο νόμος αφήνει το ‘παράθυρο’ κι αυτό παρέμβαση είναι», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο