Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εφοριακοί: Διάτρητο το φορολογικό σύστημα

Για διάτρητο φορολογικό σύστημα έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΔΟΥ) Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, με αφορμή και τις πληροφορίες για εκτεταμένη φοροδιαφυγή που φέρονται να έχουν κάνει μεγαλοκαταθέτες των οποίων τα ονόματα περιέχονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο τη ΠΟΕ-ΔΟΥ, το σύστημα είναι διάτρητο και επιδέχεται παρεμβάσεων.

«Όταν το ΣΔΟΕ θέλει να πάρει κίνηση λογαριασμού η απάντηση της τράπεζας θα τού έρθει μετά από 10 μήνες, χειρόγραφα σε κουτές, θα πρέπει να την ξαναπεράσει από έλεγχο. Ποτέ το ΥΠΟΙΚ δεν έφτιαξε μηχανογραφημένο σύστημα που θα είναι εργαλείο χωρίς να υπάρχουν παρεμβάσεις και ‘παράθυρα’. Όταν ο νόμος αφήνει το ‘παράθυρο’ κι αυτό παρέμβαση είναι» υπογράμμισε.

«Για μια ακόμα φορά δεν φτιάχνεται φορολογικό νομοσχέδιο· φτιάχνονται κάποιες διατάξεις, αλλάζουν κλιμάκια, αναμορφώνεται μια κλίμακα. Το φορολογικό έπρεπε να ήταν εργαλείο ανάπτυξης» σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Πηγή skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο