Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σταθερά τα ανώτατα όρια υπερωριών

Στις 25 έως 30 ώρες θα διατηρήσει -και στο δεύτερο εξάμηνο του 2006- το υπουργείο Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας τα ανώτατα όρια...


Στις 25 έως 30 ώρες θα διατηρήσει -και στο δεύτερο εξάμηνο του 2006- το υπουργείο Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας τα ανώτατα όρια των επιτρεπομένων (χωρίς προηγούμενη άδεια) υπερωριών στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Tην απόφαση να παραμείνουν αμετάβλητα τα όρια των υπερωριών έλαβε η ηγεσία του υπουργείου μετά την πρόσφατη αλλαγή του νόμου περί υπερωριών (υπολογίζονται μετά την 45η ώρα για απασχολούμενους με 5ήμερο και μετά την 48η για εργαζόμενους με εξαήμερο) και με στόχο να «συγκρατήσει» την ολοένα αυξανόμενη χρήση της υπερωριακής απασχόλησης (21.515.000 ήταν οι ώρες των υπερωριών το 2005 έναντι 18.700.000 το 2004). 

Mε αυτά τα δεδομένα, το σχέδιο της υπουργικής απόφασης ορίζει πως το ανώτατο όριο των 30 ωρών υπερωριακής απασχόλησης θα ισχύει στις ναυπηγικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες, στη ΔEH, στα συνεργεία αυτοκινήτων του OAΣA, στα έργα οδοποιίας κ.α. ενώ στις υπόλοιπες επιχειρήσεις (που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία) το όριο θα είναι 25 ώρες το εξάμηνο. 

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο