Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΕΕ: Το μέτρο των αποδείξεων αγγίζει τα όρια του παραλογισμού

ΕΣΕΕ: Το μέτρο των αποδείξεων αγγίζει τα όρια του παραλογισμού

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42, 105 63 ΑΘΗΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις του προέδρου της  ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη για το μέτρο των αποδείξεων
 
«Ψευδεπίγραφο και αναποτελεσματικό το μέτρο των αποδείξεων»
 
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Οικονομικών, σε ό,τι αφορά την έκπτωση των αποδείξεων, προβλέπεται σταθερό ποσό έκπτωσης 2.100 € για τα εισοδήματα μέχρι 21.000 €, με την προϋπόθεση της κάλυψης του 25% του εισοδήματος.  Από τα 21.000 μέχρι τα 42.000 € προβλέπεται τμηματική μείωση της έκπτωσης, μέχρι την πλήρη εξάλειψη για ποσά άνω των 42.000 €, ενώ προβλέπονται πρόστιμα και κλιμακωτές αυξήσεις με φοροποινές έξτρα φόρου για λιγότερες αποδείξεις.  
Καταρχήν, διαμαρτυρόμαστε έντονα, διότι το παραπάνω μέτρο θα εφαρμοστεί επιλεκτικά μόνο στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους λες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι καταναλωτές. Δεύτερον, αγγίζει τα όρια του παραλογισμού να στερούνται την έκπτωση οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 42.000 €, δηλαδή οι μόνοι που μπορούν, βάσει του εισοδήματός τους να αγοράσουν κάτι και να τονώσουν την καταναλωτική δαπάνη. Στην ουσία, το μέτρο είναι "ψευδεπίγραφο" γιατί οι δικαιούχοι των αποδείξεων δεν μπορούν βάσει εισοδήματος να αγοράσουν και όσοι μπορούν ακόμα να καταναλώσουν εξαιρούνται.
Ο διαχωρισμός των φορολογουμένων με βάση την πηγή και το ύψος του εισοδήματος, όπως οι χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί αποδεικνύει ότι είναι ένα μέτρο μόνο για «τα μάτια» του κόσμου και τις εντυπώσεις. Η ΕΣΕΕ έχει από μακρού προτείνει να εκπίπτουν όλες οι αποδείξεις όλων των επαγγελματικών κλάδων και όλων των φορολογουμένων κατά ένα ποσοστό από το εισόδημά τους και το υπόλοιπο διαθέσιμο εισόδημα να φορολογείται με βάση την φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων.
Η αφομοίωση ενός τέτοιου συστήματος όπου οι αποδείξεις θα είναι οι κύριες φοροαπαλλαγές μας θα βελτίωνε τη φορολογική συνείδηση των υπόχρεων καθώς όλοι θα είχαν κίνητρο να ζητούν αποδείξεις, ενώ το συγκεκριμένο μέτρο θα είχε μεγάλη αποτελεσματικότητα εάν εφαρμοζόταν στον κλάδο του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, προκειμένου όλοι να εκδίδουν τιμολόγια και αποδείξεις στα καταστήματα λιανικής, με αποτέλεσμα τη μείωση της φοροδιαφυγής και την προστασία της αγοράς και των καταναλωτών από το παρεμπόριο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description RODIOS | Ιανουαρίου 5, 2013 1:20 μ.μ. | Reply
Τώρα είναι η ώρα ενημέρωσης του ΠΟΛΙΤΗ , χωρίς τυμπανοκρουσίες ,πολιτικές άσκοπες , όλοι οι λογιστές και φοροτεχνικοί να κατεβάσουν τα μολύβια τους και να συμπαρασταθούν ΣΑΥΤΟΝ.Είναι παράλογο και αντισυνταγματικό να μην εκπίπτεται η απόδειξη ,παρά μόνο από το Μισθωτό και Συνταξιούχο πού το μόνο πού έχει είναι η επιβίωση του ,με κάθε μέσο και τρόπο,και ο ελεύθερος επαγγελματίας , εισοδηματίας ,έμπορος πού έχει τη δυνατότητα να πάρει την έκπτωση των αποδείξεων του αφαιρούν το δικαίωμα ,ποιά ανάπτυξη λοιπόν ζητάμε απ αυτόν το μικρομεσαίο ή μεσαίο εισοδηματία να αυξήσει τα εισοδήματα του κόβοντας αποδείξεις ή τιμολόγια , να προσλάβει προσωπικό και να μήν έχει δικαίωμα να μειώσει τό φόρο του , παρά το μόνο που του λένε είναι να τους βάλει συνεταίρο στην επιχείρηση του και όχι μόνο , ελεγχτή - χωροφύλακα και εισπράκτορα......
Ερωτώ λοιπον το μόνο που μας απομένει είναι να ζητήσουμε διαβατήριο απο τη Ρωσία.....?
image description ΧΡΕΟ | Ιανουαρίου 5, 2013 4:03 μ.μ. | Reply
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ , ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ...................................;
image description Παραλογο | Ιανουαρίου 5, 2013 7:33 μ.μ. | Reply
Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΟΓΙΚΟ????
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΣΑΛΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.Η ΙΔΙΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑΩΘΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.ΑΓΑΠΗΤΟΙ Κ..ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ???ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΜΙΑ ΟΙΛΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ 0 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ???ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΑ ΥΨΗ????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο