Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το Σ.Δ.Ο.Ε. ψάχνει τραπεζικούς λογαριασμούς ελευθέρων επαγγελματιών

Αρκετοί φορολογούμενοι ενημερώθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων πως ελέγχονται οι καταθέσεις τους.

Μπαράζ ελέγχων διαρκείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ιδιαίτερα ελευθέρων επαγγελματιών, διενεργεί το ΣΔΟΕ σύμφωνα με το "Έθνος", στοχεύοντας στον εντοπισμό της φοροδιαφυγής με διασταύρωση του ύψους των καταθέσεων με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Όπως αναφέρει την Παρασκευή η εφημερίδα, οι εφορίες στέλνουν αιτήματα στις τράπεζες ζητώντας πληροφόρηση για συγκεκριμένους οφειλέτες, εστιάζοντας αρχικά σε φορολογούμενους που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα.

Οι υπηρεσίες ζητούν στοιχεία για το ύψος των καταθέσεων που τηρούν οι φορολογούμενοι, το εάν οι λογαριασμοί έχουν έναν ή περισσότερους δικαιούχους και τις κινήσεις που εμφανίζουν.

Διευθυντής τραπεζικού καταστήματος που επικαλείται η εφημερίδα ανέφερε πως αρκετοί φορολογούμενοι ενημερώθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων πως ελέγχονται οι καταθέσεις τους.

Στα επαγγέλματα που ελέγχονται εντοπίζονται οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στις δηλώσεις εισοδήματος και στα περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, ΙΧ, καταθέσεις).

"Το κυνήγι των φοροφυγάδων ξεκίνησε", λένε χαρακτηριστικά διευθυντές τραπεζικών καταστημάτων και παραδέχονται ότι ζητείται καθημερινά η συνδρομή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Οι τράπεζες δέχονται καθημερινά δεκάδες λίστες με ονόματα φορολογουμένων. Και η κάθε λίστα συνήθως περιλαμβάνει περισσότερα από ένα ονόματα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν να πληροφορηθούν:

Το ύψος των καταθέσεων που διατηρεί ο φορολογούμενος στις τράπεζες. Αν οι λογαριασμοί είναι ονομαστικοί ή κοινοί (με περισσότερους του ενός δικαιούχους), αν είναι λογαριασμοί ταμιευτηρίου, τρεχούμενοι ή προθεσμίας. Καθώς και τις κινήσεις που εμφανίζουν.

Ας σημειωθεί ότι η Εφορία δίνει περιθώριο μέχρι 15 ημέρες στον φορολογούμενο να εμφανιστεί στη Δ.Ο.Υ. του για να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του, με βάση πάντα τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Σύμφωνα με διευθυντή κεντρικού τραπεζικού καταστήματος μεγάλης εμπορικής τράπεζας, "μαύρα Χριστούγεννα πέρασαν αρκετοί πολίτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν από την τράπεζά τους πως ελέγχονται οι καταθέσεις τους".

Εξάλλου τα τραπεζικά στελέχη, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις... οικονομίες των πελατών τους, παραδέχονται πως "είναι δυνατό ένας για παράδειγμα υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος, που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ, να έχει λογαριασμό κατάθεσης με υπόλοιπο 200.000 ευρώ".

Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες εκ του νόμου -στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής και της καταπολέμησης εσόδων από μαύρο χρήμα- να δώσουν τις πληροφορίες που τους ζητούνται από τις αρμόδιες αρχές.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ενημερώσουν τον πελάτη τους ότι ελέγχεται.

Επίσης πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν και όλοι όσοι αγόρασαν ακίνητα -στο πρόσφατο παρελθόν-, πληρώνοντας τοις μετρητοίς, χωρίς να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν αυτήν τη ρευστότητα, με την οποία απέκτησαν τα περιουσιακά στοιχεία.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description G.D. | Ιανουαρίου 4, 2013 10:37 π.μ. | Reply
Όχι ρε παιδιά.....κάποιο λάθος κάνετε......γίνονται τέτοια πράγματα....???
Εμείς μέχρι τώρα ξέραμε ότι για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα φταίει το Μνημόνιο...η Μέρκελ....ο Σιωνισμός....οι εξωγήινοι.......
Είναι δυνατόν να κατηγορούν τον κυρίαρχο λαό ως φοροφυγά (και φυσικά δεν εννοώ τους μεγαλοκαρχαρίες που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν) αλλά όλους τους άλλους που πιθανόν να κατέβαιναν και στο Σύνταγμα ως αγανακτισμένοι και εμφανίζονται ως μεγαλοκαταθέτες....Και μην πεί κανείς ότι αυτοί είναι λίγοι γιατί με αυτά που διαβάζουμε κάθε μέρα (τα οποία δεν είναι ούτε το 5% αυτών που πραγματικά έχουν συμβεί) δεν γίνεται πλέον πιστευτός...
image description πολιτης | Ιανουαρίου 4, 2013 10:08 π.μ. | Reply
αν έχω καταθέσεις αλλά δάνεια χρωστάω στον ΟΑΕΕ στην εφορία και στο ΙΚΑ δεν αγόρασα και με χώρισε και η γυναίκα μου ως ανεπρόκοπο άρα είμαι ειλικρινής;
image description broster | Ιανουαρίου 4, 2013 10:23 π.μ. | Reply
Τι να απαντήσεις ..... Καταρχήν ας πάρουμε το ενδεχόμενο να είναι αθώοι αυτοί .... Με ποιό δικαίωμα κοιτάνε καταθέσεις χωρίς ενημέρωση πρώτα του πολίτη ? Αφού οι τράπεζες λένε έτσι γιατί δέχονται μετά τις καταθέσεις του πχ υδραυλικού ?? Μήπως οι τράπεζες πρέπει να πάνε για υπόθαλψη ??? Και όσο για τη Μέρκελ που λέει παραπάνω ο φίλος (προφανώς όψιμος νεοφιλελεύθερος) , αφού εμείς οι Έλληνες είμαστε φοροφυγάδες και μη παραγωγική και τεμπέληδες και 1002 ... Η Αμερικάνικη οικονομία που δεν έχει τίποτα από όλα αυτά γιατί κινδυνεύει (για να μην αρχίσω και για άλλες χώρες υποδείγματα και καλά) ?? Μήπως λέω μήπως φταίει το σύστημα ??? Αλλά η πολλή η έκθεση στα ΜΜΕ βλάπτει ....
image description G.D. | Ιανουαρίου 4, 2013 11:51 π.μ. | Reply
Φίλε broster,

δεν λέω κάτι διαφορετικό...εγώ πρώτος λέω ότι φταίει το σύστημα...αρκεί να σκεφτείς λίγο και να προσδιορίσεις ποιός είναι το σύστημα, ποιός το εκτρέφει και ποιός το συντηρεί.Προφανώς για σένα που είσαι όψιμος αριστεροεπαναστάτης το σύστημα περιορίζεται στους 300 βουλευτές (αα..μάλλον να αφαιρέσω τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) και στους 5-6 μεγαλοεκδότες,καναλάρχες,εφοπλιστές κ.λ.π.Για σένα προφανώς δεν είναι σύστημα ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 1 εκ.ευρώ, για σένα δεν είναι σύστημα ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 6εκ€, για σένα δεν είναι σύστημα το 80% των ελευθέρων επαγγελμάτιών με δήλωση ΦΕ 5.000 € ΤΟ ΕΤΟΣ, για σένα δεν είναι σύστημα όλοι αυτοί που έπαιρναν επιδόματα τυφλότητας μαιμού, για σένα δεν είναι σύστημα οι αγρότες με τις μαιμού επιδοτήσεις, για σένα δεν έιναι σύστημα οι παράνομες συντάξεις που έπαιρναν οι χιλιάδες " δικαιούχοι"...ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ...Βλέπεις λοιπόν ότι απλά έχουμε διαφορετική οπτική για το τι σημαίνει σύστημα...και ειλικρινά πίστεψέμε..ότι αν αλλάξουν μόνο οι 300 δεν προκειται να αλλάξει τίποτα, ενώ αν αλλάξουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ να είσαι σίγουρος ότι μπορεί να αλλάξουν πολλά...Όσο για την πολλή έκθεση στα ΜΜΕ σίγουρα βλάπτει....αλλά μάλλον σε λάθος άνθρωπο απευθύνεσαι...
image description πολιτης | Ιανουαρίου 4, 2013 10:01 π.μ. | Reply
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
http://www.dw.de/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/a-16162187
image description πολιτης | Ιανουαρίου 4, 2013 10:22 π.μ. | Reply
έκανα λάθος ; ήταν για Αμερική; δείτε αυτό
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=12499
image description ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ | Ιανουαρίου 4, 2013 11:00 π.μ. | Reply
ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 300000ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 10000ΕΥΡΩ...ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ....ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΛΕΧΘΕΙ????ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΤΙ,ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕ ΚΑΤΙ Ο ΓΟΝΙΟΣ,ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΟΙΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΟΝΙΟ...ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΟΡΙΟΥ...
image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Ιανουαρίου 4, 2013 12:52 μ.μ. | Reply
ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΑ .....

ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΠΑΛΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ..... ΚΑΙ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ....(ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ !!!! ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ) ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ
ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ.... ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΛΜΑΤΙΕΣ.
ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ... ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ LAGARD ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ .......
ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ..... ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ
ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΥΛ MEGA - SKY -ANT1 - STAR-ΤΣΑΤΣΟΙ... Κ.Λ.Π.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΟΝΙΜΑ ....ΚΟΡΟΙΔΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.... ΣΤΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ..... (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΑΚΕΤΕΣ ....)
image description ARIS | Ιανουαρίου 4, 2013 12:52 μ.μ. | Reply
Τους δικούς τους (υπάληλοι ΣΔΟΕ) θα τους ανοίξουν;
image description broster | Ιανουαρίου 4, 2013 1:52 μ.μ. | Reply
Προς G.D. , τι σχέση έχει αυτό που γράψατε με τους ελεύθερους επαγγελματίες ... Και αφού είστε τόσο σίγουρος ότι όλοι βγάζουν πάνω από 5.000 (καθαρό κέρδος) ελάτε να δοκιμάσετε τη τύχη σας ..... Γιατί πάλι νομίζετε ότι είμαι με το Συριζα ? Σας είπα η πολύ έκθεση στα ΜΜΕ βλάπτει σοβαρά ... Και ναι και φοροδιαφυγή υπάρχει και διαφθορά , ΑΛΛΑ το σύστημα είναι αυτό που την εκτρέφει , εκτός αν γεννηθήκατε κλέφτης , γιατί εγώ που δεν είμαι και πολύ μεγάλος θυμάμαι ότι και στις Δημοσίες Υπηρεσίες εξυπηρετούμασταν χωρίς φακελάκι και στα Νοσοκομεία είμασταν μια χαρά και οι επαγγλεματίες ήταν νομιμότατοι . Λείπει η πολτική βούληση και αυτό για τον απλό λόγο.... Να βγαίνουν έξυπνοι σαν τον Πάγκαλο και να λένε μαζί τα φάγαμε και να έχει βάσει (όπως γράφετε και εσείς ) , σκεφτείτε λίγο ... Δεν τοποθετηθήκατε όμως στο θέμα με το προβλημά της Οικονομίας αναπτυγμένων χωρών και εκεί φαίνεται θα είναι Συριζαίοι ....
ΥΓ Στα παραδείγματα που αναφέρεται μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν και υπάληλοι της πολεοδομίας άξιοι , συνταξιούχοι που δεν παίρνουν αυτά που δικαιούνται , επαγγελματίες που δηλώνουν παραπάνω από ότι ακόμη και εισπάτουν , αλλά το δόγμα είναι η πλήρης απαξιώση των θεσμών και όχι η διασφάλιση και εξυγίανση του , αλήθεια αυτά τα παραδειγμάτα που είναι υπερπολλαπλάσια γιατί δεν τα βλέπετε .....
image description G.D. | Ιανουαρίου 4, 2013 1:35 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ φίλε,
δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση μαζί σου γιατί νομίζω ότι χάνουμε την ουσία.Απλά θέλω να απαντήσω σε κάποια θέματα που έθεσες...Κατ΄αρχήν δεν καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου "....εκτός αν γεννηθήκατε κλέφτης...", Το ότι υπάρχει διαφθορά στη χώρα μας (σύμφωνα και με την Έκθεση Διεθνούς Διαφάνειας) κατατάσσει εμένα στους κλέφτες εκ γενετής !!!!????Πάλι μιλάς γενικά για το σύστημα...Τόσο απρόσωπο είναι το σύστημα...? εγώ σου ανέφερα τόσα παραδείγματα όπου το σύστημα τελικά δεν έιναι τίποτε άλλο από ανθρώπους καθημερινούς...από τον πιό απλό υπάλληλο σε μία δημόσια υπηρεσία που παίρνει τα αναλώσιμα από την υπηρεσία του για να καλύπτει ανάγκες του σπιτιού του...μέχρι τον υπουργό που παίρνει μίζες εκκατομυρίων...Η παρανομία και των δύο είναι η ίδια...απλά ο καθένας απλώνει το χέρι του μέχρι εκεί που φθάνει...Μου αναφέρεις ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν παιρνουν μαιμού συντάξεις...ελ.επαγγ. που δηλώνουν όλα τα εισοδήματά τους!!...μα εκεί έχουμε φτάσει...το αυτονόητο το θεωρούμε κατόρθωμα και επιχείρημα.....Τέλος, για το θέμα της Οικονομίας ειλικρινά δεν θέλω να μπώ στην διαδιακασία να επιχειρηματολογήσω,γιατί απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.Από τη δεκαετία του 80 και μετά ότι είχε να κάνει με την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη έχει κατασταρφεί..Με τις πολιτικές του εύκολου δανεισμού,των επιδοτήσεων, το όνειρου του διορισμού στο Δημόσιο για να "εξασφαλιστούμε"...κ.λ.π καταστράφηκε κάθε παραγωγική διαδικασία που υπήρχε μέχρι τότε...Όλοι πιά στράφηκαν στο κυνήγι του εύκολου (και δανεικού) χρήματος, του lifstyle, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η φούσκα της οικονομίας που τώρα σκάει με εκκωφαντικό τρόπο.....Αλλά ξέχασα...η εύκολη και πιασάρικη λύση είναι να τα φορτώνουμε πάντα όλα στους άλλους.......
image description broster | Ιανουαρίου 4, 2013 2:47 μ.μ. | Reply
Και σου ξαναγράφω , άντε κάνω λάθος ... Γιατί επαναλμβάνεις τα κλισέ ..... Η Αμερικάνικη οικονομία τι έχει σε σχέση με εμά ςπου τα έχουμε κάνει σκατά ? Ποιά παραγωγική διαδικάσια ? Επαναλμβάνω το πρόβλημα δεν είναι η διαφθορά κλπ , αυτά είναι επιμέρους προβλήματα του οικονομικού συστήματος που ακολουθούμε ..... Δεν είναι κατόρθωμα το αυτονόητο , απλά όλοι λέτε ΜΟΝΟ τα αρνητικά και πάντα μεγαλοποιημένα ..... Και αν είναι δυνατό να βάζεις στην ίδια μοίρα τον άνθρωπο που κλέβει (ναι κλέβει) 20 ευρώ (ίσως για να ταίσει την οικογένεια του ή να πληρώσει μια υποχρεώση άρα δυνητικά δεν υπάρχει φοροδιαφυγή) με τον υπουργό ή το μιζαδορό των εκκατομυρίων ..... Και σου ξαναεπαναλβάνω ότι η Κεντρική Διοίκηση έχει τις ευθυνές , αυτή άφησε τη διαφθορά να μεγαλουργήσει και ναι και ο απλός άνθρωπος όταν δεί ψητό και ότι δεν υπάρχει τιμωρία θα κάνει το κομμάτι του , νομίζω σου εξήγησα γιατί αφήνουν να υπάρχει . Ποιός θέλει να τον λένε φοροφυγά , ποιός δε θέλει να είναι τυπικός ? Μη ξεχνάς ότι πέρα από το αρνητικά είχαμε και τη περηφάνια , ήταν ντροπή να έχεις χρέος προς την Εφορία , προς το ΤΕΒΕ , προς τράπεζα κλπ , τώρα μας έχουν κάνει να μη έχουμε καν αίσθηση , απλά να λες έλα μωρά άλλα 1000 ευρώ .... Και κάτι τελευταίο ....Γιατί κατηγορείτε όλοι το Lifestyle ? Και εμενα μου αρέσουν τα ξορέξια και μακάρι να έχω κάποια από αυτά , αλλά για αυτό δεν δουλεύουμε ? Να κάνουμε τη ζωή μας πιο άνετη και με περισσότερες πολυτέλειες , αλλιώς μπορούμε να γυρίσουμε στα Κομμουνιστικά καθεστώτα ? Κάπου δηλαδή μπερδεύουμε πολλά πράγματα .....
image description Pedro | Ιανουαρίου 4, 2013 3:13 μ.μ. | Reply
Καμια αύξηση στον Λαό θα δώσει ο Στουρνάρας? Εδώ θέλει να κοψει τις συντάξεις απο 45.000 άτομα. Δλδ διώχνει λεφτά απο την πραγματική οικονομία
(Καλό έ?) Εμένα δεν με ενδιαφέρει ούτε για τα παιδιά μου, ούτε του γείτονα. Ας τα φτιάξει μονη της η επόμενη γενιά. Αγαπήσαμε ΥΠΟΙΚ σαν τον Παπαντωνίου, τον Τσοβόλα, τον Χριστοδουλάκη και τον κορυφαίο όλων των εποχών Γιώργαρο Αλογοσκούφη. Τι με νοιάζει εμένα αν είχαμε το 2009 έλειμμα 36 δις €. Εγώ ξέρω ότι περνάγαμε καλά και εκεί πρέπει να γυρισουμε...
image description Mac | Ιανουαρίου 4, 2013 4:57 μ.μ. | Reply
Apo to oloi athooi mexris apodikseos tou enantion perasame sto exis lefta ise enoxos ela na apodeikseis tin athootita sou. Pou akoustike na prepei na apodeiksis oti ise athoos!!! As vrei to kratos ta stoixeia tis enoxis kai na ksekanei osous forodiefygan alla oxi epi dikaion kai adikon giati varionte oi eforakoi na sylegoun stoixeia kai na ta diastavronoun.
image description k.t. | Ιανουαρίου 4, 2013 5:21 μ.μ. | Reply
ο broster εχει σαφώς δίκιο αγαπητε g.t. Tελευταια σε φιλικη συγκεντρωση ακουσα
για τις "υγιεις " επιχειρησεις της Γερμανιας κ των αλλων Δυτικων χωρων. Ποια ειναι η υγιεια????? Αυτη που προσπαθει να μας περασει ο skai κ ο Πάγκαλος????????? Επιχειρησεις που για να κερδισουν προωθουν σκλαβοπάζαρα, μιζες, διαφθορα, απελπισια?? Επιχειρησεις που απλως εχουν εδρα στον αγγελικα πλασμενο προτεσταντικο κοσμο ελεγχουν τις συνειδησεις μας κ το εχει μας????? Ναι εχουμε διαφθορα........ Πολυ κ μεγαλη Τι δικαιωμα εχει το BBC πχ να μιλαει γιαυτη????? Ασχημα τους επεσαν τα λεφτα των ελληνων στοα ακινητα τους? Τα αποποιηθηκαν γιατι ειναι παρανομος πλουτισμος??? για να καταλαβω δηλαδη???Ποιος στην ανθρωπινη ιστορια αν δεν εκλεψε, δεν εκμεταλευτηκε, δεν δωροδοκησε, εγινε Παμπλουτος.... Δεν προσπαθω να δικαιολογησω τα αδικαιολογητα. Να καταλαβω προσπαθω. Πως ενα εθνος με τοσο μεγαλη ιστορια γινεται αποδιοπομπαιος τραγος. Οχι μονο μεγαλη αλλα κ εξαιρετικα πονεμενη. Εδω αμφισβητειται κ η ελληνικοτητα μας........... Νομιζω οτι τουλαχιστον εμεις οι πολιτες που εστω ο καθενας μας μπορει να εχει τη δικη του ιστορια μαυρου χρηματος θα πρεπε να ειμαστε πιο επιφυλακτικοι στις κρισεις μας. Ναι, υπαρχει ο γιατρος, ο πολεοδομος, ο εφοριακος που παιρνουν φακελάκι, αλλα υπαρχει ο οικοδομος η καθαριστρια ο κηπουρος ο ταξιτζης ο σερβιτορος η πωλητρια που δουλευουν μαυρα. Στις περισσοτερες των περιπτωσεων επειδη εξαναγκαζονται προκειμενου να επιβιωσουν. Φανταζεται κανεις οτι με 1,5 εκατ. καταγεγραμμενη ανεργια, χωρις καταμετρηση των επαγγελματιων που κλεινουν τα μαγαζια, δεν θα γινοταν επανασταση αν τουλαχιστον το μισο απαυτους εκτιμω εγω ( αλλα δεχομαι και καπως λιγοτερο) δεν δουλευαν παρανομα?????????? Και γιατι να μην το κανεις προκειμενου να επιβιωσεις οταν πχ πηγαινεις Ροδο και ολα τα 5ασερα απασχολουν ρουμανες ταχα μου κ καλα σε πρακτικη ασκηση κ κανενα "ευνομουμενο-δυτικο- κρατος" δεν τους ελεγχει??????? Παρτε παραδειγμα τι γινεται τωρα με τη θερμανση... Τι περιμεναν δηλαδη?????? οτι θα πεθαιναμε απο το κρυο?? Ηδη απο περσυ εβλεπα γεροντια σε οικοδομες και οικοπεδα να μαζευουν ξυλαρακια. Τωρα και καλα εχουμε ρυπανση κ θα πληρωσουμε προστιμο στην Ε.Ε.??????? Οταν μειωνουν μισθους κ αυξανουν φορολογιες κ σου αφηνουν 200 ε για να ζησεις τι θεωρουν οτι θα κανεις? Και τα μαγκαλια ηταν δηλητηριωδη αλλα μαυτα επιβιωνανε. Οταν τα τρια παιδια που σκοτωθηκαν στην Ξανθη απλως περνανε ως δυσαρεστη ειδηση, αλλα οχι με τη βασικη παραμετρο οτι δεν υπηρχε σωστη θερμανση για να ζεσταθουν, οταν ο αλλος εριχνε τη μανα του στο κενο κ επεφτε κ ο ιδιος γιατι περιουσια υπηρχε αλλα λεφτα δεν υπηρχαν ποια νομιζουν οτι μπορει να ειναι η λυση??? Οταν ο κοσμος εξαθλιωνεται μια ειναι η λυση. Η πασει θυσια επιβιωση. Τρελαίνομαι στο κλισε οτι οταν δεν πληρωνεις τους φορους εισαι παρανομος. Α) Οι φοροι πρεπει να ειναι δικαιοι Β) ανταποδοτικοι (πραγμα που δεν ηταν ποτε στο ελληνικο κρατος κατ΄αντιθεση των κεντρωευρωπαικων) Γ) για να εχεις φορους να πληρωσεις αλλα δεν τους πληρωνεις σημαινει οτι δεν μπορεις κ οχι οτι τους κρυβεις Δ) Σε κανενα ευνομουμενο κρατος δεν πληρωθηκαν χαρατσια(αληθεια γιατι το BBC δεν μας εξηγει τι σημαινει χαρατσι?) εγινε επανασταση η εξεγερση.
image description NO MONEY NO HONEY | Ιανουαρίου 4, 2013 5:12 μ.μ. | Reply
Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε πολλά πράγματα από αυτά που έγραψες.....αλλά αλήθεια οταν δεν πληρώνεις τους φόρους σου τι είσαι? Νομίζω ότι η λέξη "παράνομος" ειναι πολύ light.!! Όταν η χώρα κινδυνεύει με έξοδο απο την Ευρωπαική Ένωση/Ευρωζώνη....και οι Ελληνες αδιαφορούν λέγεται πιο βαρύ από παράνομος. Εκτός αν πιστεύεις και σύ στην διαπραγμάτευση τυπου Τσιπρα....θα πάρει τον Λαφαζάνη και τον Σκουρλέτη., θα πάρουν τις μολότοφ, θα πετάξουν στα μούτρα της Μέρκελ το μνημόνιο, και μετά θα σχηματίσει με το ΚΚΕ (φιλοευρωπαικό κόμμα) την κυβερνηση της Αριστεράς. Όταν γίνει αυτό.....πες το μου να βγάλω visa για Τουρκία
image description ALEXF | Ιανουαρίου 4, 2013 5:30 μ.μ. | Reply
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ .
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΡΥΠΙΤΣΕΣ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο