Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ernst & Young: Στα 20 εκατομμύρια οι άνεργοι στην ευρωζώνη το 2013

Ernst&Young: Στα 20 εκατομμύρια οι άνεργοι στην ευρωζώνη το 2013

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για Ελλάδα και Ισπανία

 Νέα αύξηση του αριθμού των ανέργων στην ευρωζώνη προβλέπει μελέτη της εταιρείας οικονομικών ελεγκτών Ernst&Young.

Σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύει η Deutshe Welle, στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια, αριθμός που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ.

Η Ernst&Young αναμένει για το 2013 νέα αύξηση της ανεργίας στην ευρωζώνη, εκτίμηση που βασίζει κυρίως στην κάμψη της ανταγωνιστικότητας, προβλέποντας μία ακόμη δύσκολη χρονιά για την ευρωζώνη.
 
Ιδιαίτερα δύσκολη θα είναι, πάντως, η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ισπανία. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με τη μελέτη, αναμένεται νέα μείωση του ΑΕΠ της χώρας έως και 4,3%, με την ανάπτυξη να επιστρέφει το 2015.

Το ήδη υψηλό ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα αναμένεται να κάνει νέο άλμα ανόδου φτάνοντας το 2013 στο 28%. Τα πράγματα στο πεδίο της ανεργίας δεν είναι καλύτερα στην Ισπανία, όπου οι ειδικοί της Enrst&Young προβλέπουν άνοδο του σχετικού δείκτη στο 27%.

Αντίθετα, καλή είναι η εικόνα στη Γερμανία, παρά την άνοδο κατά 88 χιλιάδες του αριθμού των ανέργων τον τελευταίο μήνα του 2012. Τον Δεκέμβριο ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς απασχόληση διαμορφώθηκε στα 2.840.000 και το αντίστοιχο ποσοστό στο 6,7%.

Φαίνεται, πάντως, πως οι θετικές προοπτικές στη γερμανική αγορά εργασίας αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης, αφού ολοένα περισσότεροι Έλληνες, Ισπανοί, Πορτογάλοι και Ιταλοί επιλέγουν να αναζητήσουν το επαγγελματικό τους μέλλον στη χώρα με την ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description spirosvii | Ιανουαρίου 4, 2013 12:51 μ.μ. | Reply
Στην Ernst&Young δουλεύει ο κολλητός μου. Το τι λαμογιές κάνουν είναι απίστευτο! Όλα εικονικά, δεν υπάρχει τίποτα πραγματικό. Μου έχει πει τα χίλια μύρια γι αυτούς τους λαμογιάρηδες! ΟΥΣΤ ρε κοπρίτες!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο