Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα αποθέματα πετρελαίου

4 Ιανουάριου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Kατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις» μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου ορίζονται τα αποθέματα για 90 ημέρες, θεσπίζονται διαδικασίες παρακολούθησης από τοκ Κεντρικό Φορέα Διαχείρισης Αποθεμάτων κ.λπ.

Στο σχέδιο νόμου έχουν συμπεριληφθεί επιπλέον ειδικές διατάξεις, που αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων.

Συγκεκριμένα:

Λόγω των δυσκολιών χρηματοδότησης των αγροτών που συνεργάζονταν με την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, το ΥΠΕΚΑ συμπεριέλαβε στο εν λόγω σχέδιο νόμου ειδική διάταξη (Άρθρο 24: Ρυθμίσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς), προκειμένου να διευκολύνει τις επενδύσεις σε φ/β σταθμούς από επαγγελματίες αγρότες. Με την συγκεκριμένη διάταξη προβλέπεται παράταση διάρκειας 2 μηνών στις συμβάσεις επαγγελματιών αγροτών.Ειδική μέριμνα λαμβάνεται και για συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει, ενώ δίδεται η δυνατότητα επιστροφής των εγγυητικών επιστολών σε όσους επαγγελματίες αγρότες δηλώσουν, ότι δεν επιθυμούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επένδυσής τους.

Επίσης, με το Άρθρο 25 καθορίζονται μειωμένα δικαιώματα συμβολαιογράφων, Ταμείου Νομικών, κ.α., κατά την κατάρτιση των συμβάσεων εκμίσθωσης των δικαιωμάτων έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού δυναμικού και εν γένει δημόσιων μεταλλευτικών χώρων.

Τέλος, συμπεριλαμβάνεται διάταξη με την οποία απαλλάσσονται αναδρομικά από τις 9 Απριλίου 2012 από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) οι Πολύτεκνοι και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Πηγή Κέρδος
 




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης