Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κλειδώνει στο 22% το πρόστιμο για τη μη συλλογή αποδείξεων

Το θέμα των αποδείξεων που πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι το 2013 απασχόλησε τη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ποινή φόρου 22% στη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν καταφέρουν να συλλέξουν το 25% του εισοδήματος τους σε αποδείξεις.

Το μέτρο αφορά μόνο μισθωτούς και συνταξιούχους και δεν συνδέεται με την κατοχύρωση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ καθώς αφορά ακόμα και φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου.

Το μέγιστο απαιτούμενο ποσό αποδείξεων ορίζεται στα 10.500 ευρώ και η ποινή φόρου θα επιβάλλεται στην διαφορά της αξίας ανάμεσα στις αποδείξεις που απαιτούνται και αυτές που συλλέγονται.

Το μέτρο οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να λάβει τη μορφή τροπολογίας στο φορολογικό νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Greg | Ιανουαρίου 3, 2013 11:33 μ.μ. | Reply
Στην αρχή οι αποδείξεις γλίτωναν φόρο, στη συνέχεια ήταν υποχρεωτικές για το αφορολόγητο και τώρα η έλλειψή τους τιμωρείται δια ροπάλου... δλδ αν κάποιος αποταμιεύει όσο μπορεί τιμωρείται!... και πάλι δεν θα μετράνε ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ??? Προφανώς όχι... αααααααααα.... και μία πρόταση για τον Κο Στουρνάρα... είναι άδικο για εμάς που έχουμε λίγα παιδιά να φορολογούμαστε το ίδιο με τους πολυτέκνους... τα παιδιά πλέον θα πρέπει να αποτελούν τεκμήριο... πχ όπως τα αυτοκίνητα 3000 για κάθε παιδί και μάλιστα με την ηλικία τους όπως οι φορολογήσιμοι ίπποι... για τα παιδιά να ονομάζονται φορολογήσιμοι ημιόνοι... ούτως ή άλλως εμάς μας συμπεριφέρεστε σαν όνους, τα αυτοκίνητά μας σαν ίππους - λογικό τα παιδιά μας να τα συμπεριφέρεστε σαν μουλάρια... και εις ανώτερα
image description Bill | Ιανουαρίου 4, 2013 10:04 π.μ. | Reply
Που είναι το πρόβλημά σου για τις αποδείξεις; Αφού οι επιτηδευματίες δεν θα τις χρειάζονται, θα τις μοιράζουν ή θα τις πουλάνε.
image description ype | Ιανουαρίου 4, 2013 1:09 μ.μ. | Reply
Από πού προκύπτει ότι δεν χρειάζονται αποδείξεις οι επιτηδευματίες;
Έχω χάσει κάτι;
image description Ioannis | Ιανουαρίου 4, 2013 2:44 μ.μ. | Reply
φυσικά τα έξοδα για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, δεν υπολογίζονται στις αποδείξεις... αφού δεν πληρώνονται από το εισόδημά μας αλλά από κάπου αλλού. Πάμε στην τουαλέτα και χέζουμε 50€ για να τα πληρώσουμε αυτά. Ο άλλος με 30000 εισόδημα(μετά κρίση εποχή) και 20000 δάνειο το χρόνο. Πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις ύψους 7500€ όταν το καθαρό ποσό προς κατανάλωση είναι 10000€, αν δεν συμπεριλάβουμε τις δαπάνες για ΔΕΚΟ...
image description dimgian | Ιανουαρίου 5, 2013 8:29 π.μ. | Reply
Και με τις επιχειρήσεις που κατά το έτος 2012 είχαν τζίρο κάτω από 10.000,00 ευρώ και μπορούν να απαλλαγούν από την τήρηση βιβλίων και έκδοση αποδείξεων , τι θα γίνει ; Δεν θα πρέπει να επωφεληθούν του μέτρου, κι επωφεληθούν, θα πρέπει να τις τιμωρήσουμε και να μην ψωνίζουμε από αυτές ;
image description Φωτιά κι τσεκούρι..... | Ιανουαρίου 9, 2013 12:16 μ.μ. | Reply
ΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑ, ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ( ΔΥΗΛΙΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΝΟΠΑ ΚΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ )ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΣΚΕΥΤΕΣΘΕ ... ΡΕ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ( ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΠΑ ;;;; .... ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ... )
ΚΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΝΑ ΠΩ ΕΝΤΑΞΥ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ....
ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΘΕ ΚΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΕΝΑ ΚΟΚΑΛΟ ... ( ΤΩΡΑ ΕΙΠΑ ΑΡΚΕΤΑ .... ΑΑΑΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΙΚΑ )
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΟΡΑ ΚΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟΔΗΞΕΙΣ Κ.Λ.Π. Κ.ΛΠ. ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΥΠΟΨΗ....;;;;
KI ΕΠΙΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟΣΟ...;;; ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ "ΓΕΡΜΑΝΩΝ" ΠΑΝΕ ΟΛΑ..

"ΟΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΥΣ "
ΠΑΤΡΟΚΩΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο