Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Στη συγχώνευση των μονάδων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού προχωρούν Nokia και Siemens

Στη συγχώνευση των θυγατρικών τους μονάδων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι προχωρούν Nokia και Siemens, δημιουργώντας μία .....

Στη συγχώνευση των θυγατρικών τους μονάδων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι προχωρούν Nokia και Siemens, δημιουργώντας μία εταιρεία (Nokia Siemens Networks) με ετήσιες πωλήσεις 15,8 δισ. ευρώ, σε μία προσπάθεια να «χτυπήσουν» την ηγετική δύναμη του κλάδου, Ericsson.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η νέα εταιρεία θα ανήκει εξίσου στη Nokia και την Siemens. Η εμπορική συναλλαγή αναμένεται να κλείσει πριν από την 1 Ιανουαρίου 2007 και θα αποτελέσει αντικείμενο έγκρισης των αρμοδίων αρχών.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει μερίδιο 21% στην αγορά ασύρματου υλικού ύψους 65 δισ. δολαρίων, τη στιγμή που η Ericsson ελέγχει το 26% της αγοράς.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Siemens, Κλάους Κλάινφιλντ, έχει πωλήσει το σκέλος του μηχανολογικού εξοπλισμού κινητών τηλεφώνων και σχεδιάζει να εξέλθει των μη κερδοφόρων δραστηριοτήτων της εταιρείας, μετά τη μείωση των κερδών της κατά τη διάρκεια της 16μηνης θητείας του στη θέση.

Και άλλες εταιρείες του κλάδου συνδυάζουν τις δραστηριότητές τους. Η γαλλική Alcatel συμφώνησε τον Απρίλιο να αγοράσει την αμερικανική Lucent Technologies, με ανταλλαγή μετοχών αξίας 13,4 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις του σκέλους δικτύων της Nokia ήταν πέρυσι 6,56 δισ. ευρώ και τα λειτουργικά της κέρδη 855 εκατ. ευρώ. Το σκέλος των δικτύων αποτελεί περίπου το 1/5 των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Τo σκέλος των επικοινωνιών της Siemens είχε έσοδα τη χρήση έως και τον Σεπτέμβριο ύψους 13,1 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 454 εκατ. ευρώ και ήταν λιγότερο κερδοφόρο από το αντίστοιχο της Nokia.


Πηγή In.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο