Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το Σ.Δ.Ο.Ε. στέλνει «ραβασάκια» σε 14.000 Έλληνες

Το ΣΔΟΕ στέλνει προσκλήσεις σε 14.000 από τους συνολικά 54.000 Έλληνες πολίτες που έβγαλαν χρήματα έξω από την Ελλάδα (έχουν ήδη σταλεί πολλά από αυτά )την περίοδο 2009-2011 με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, Θόδωρου Φλωράτου, σε ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών, η υπηρεσία ολοκλήρωσε τον έλεγχο της λίστας με τους 54.000 φορολογούμενους που έβγαλαν εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού τα τρία αυτά χρόνια και θα τους αποστείλει πρόσκληση για να προβούν σε συμπληρωματικές δηλώσεις.
Αν δεν το κάνουν αυτό, τότε η Δίωξη θα κάνει λεπτομερή έλεγχο στους φορολογούμενους αυτούς για τυχόν ποσά που «ξέχασαν» να δηλώσουν ώστε να επιβάλλει πρόστιμα για φοροδιαφυγή.

Τα 14.000 ονόματα έχουν προκύψει από τη λίστα με τους 54.000 φορολογούμενους που εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και απέστειλε στο ΣΔΟΕ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΓΙΩΡΓΟΣ | Ιανουαρίου 3, 2013 10:30 π.μ. | Reply
Κατάλαβα, όσοι έχουν ενδοκοινοτικές εμπορικες συναλλαγές και πληρώνουν τα εμπορευματά τους με εμβάσματα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις!!!!Κάποιος που έχει μαυρο χρήμα και να το στελνει στο εξωτερικό με εμβάσματα πρέπει να είναι τόσο ηλήθιος όσο και οι πολιτικοί μας......
image description Vassilis27 | Ιανουαρίου 5, 2013 12:40 π.μ. | Reply
Κι όλα αυτά το υπουργείο τα βασίζει σε ερμηνευτική εγκύκλιο νόμου που έχει αναδρομική ισχύ και αρνείται να πληροφορήσει τους εν λόγω φορολογουμένους για το συγκεκριμένο ποσόν που φέρονται να έβγαλαν απο τη χώρα ,σε αντίθεση με τις διατάξεις περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο