Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αίτημα για αναστολή του κλεισίματος των Δ.Ο.Υ.

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 28.12.12 στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου για το θέμα της κατάργησης από 14/1/13 πολλών Δ.Ο.Υ (ανάμεσα τους και οι περισσότερες νησιωτικές), παρουσία φορέων και εκπροσώπων από όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα, αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναστολή του κλεισίματός τους για ένα χρόνο.

Ακολουθεί το κείμενο με τις αποφάσεις της σύσκεψης και τους συμμετέχοντες σε αυτήν


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μυτιλήνη 31/12/2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αρ. Πρωτ: 6628 /2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΤΗΛ: 22513-52101-103
/ΝΣΗ: ΚΟΥΝΤΟΥΡΙ)ΤΗ 1 ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ Τ.Κ. 81100
ΠΡΟΣ: ΟΠ)Σ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΕΚΤ)Ν

ΘΕΜΑ: Πραγματο̟οιηθείσα σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με θέμα την κατάργηση των .Ο.Υ. Μύρινας Λήμνου, Καλλονής
Λέσβου και Ικαρίας
Πραγματοποιήθηκε στις 28/12/12 σύσκεψη στην Περιφέρεια Β.Αιγαίου για το θέμα της κατάργησης από 14/1/13 πολλών Δ.Ο.Υ και ανάμεσα στις νησιωτικές των Δ.Ο.Υ
Μύρινας Λήμνου, Καλλονής Λέσβου και Ικαρίας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου κ. Α. Γιακαλή.
Συμμετείχαν :
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Αθανασίου, ο Μητροπολίτης Μηθύμνης και Πρόεδρος της επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Κεντρικής και Β& Λέσβου κ.κ. Χρυσόστομος, ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Γ. Ζερδελής που εκπροσώπησε και την βουλευτή Σάμου του ίδιου κόμματος κ. Α. Καλογερή ,ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Σηφουνάκης , ο Γεν. Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Σπιλάνης, ο Αντιπεριφειάρχης Ηρ. Βερβέρης, ο &ήμαρχος Λέσβου κ. &. Φ. Βουνάτσος , ο κ. Π. Πατερέλλης αντιπρόεδρος της Π.Ε.& Β.Αιγαίου ως εκπρόσωπος των &ημάρχων Χίου κ. Π. Λαμπρινούδη και Σάμου κ. Σ. Θάνου, ο &ήμαρχος Λήμνου κ. Α. Χατζηδιαμαντής και ο &ήμαρχος Ικαρίας κ. Χ. Σταυρινάδης που λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και της γενικότερης δυσκολίας στην επικοινωνία δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν δήλωσαν όμως ότι συντάσσονται με την ανάγκη διατήρησης των &.Ο.Υ. στα νησιά της Λήμνου και της Ικαρίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Τεντόμας επικεφαλής της παράταξης ‘’ΜΕ ΤΟΥΣ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ’’, ο Πρ. &ημ. Συμβουλίου &. Λέσβου κ. Χρ. Κορδώνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θρ. Καλογρίδης που εκπροσώπησε και τους Προέδρους των Εμπορικών Επιμελητηρίων Χίου και Σάμου, ο Πρόεδρος της τ. Κοινότητας Καλλονής κ. Αθ. Ελευθερίου, ο κ. Χρήστος Γώγος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής και μέλος της επιτροπής Αγώνα των
κατοίκων της Κεντρικής και Β& Λέσβου και η κ. Μ. Νικολάρα Γ. Γ. του συλλόγου εργαζομένων στις &. Ο. Υ Ν. Λέσβου - Χίου.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν οι επιπτώσεις για τη νησιωτικότητα και τη ζωή των πολιτών στα νησιά από την κατάργηση αυτών των υπηρεσιών , ενόψει μάλιστα και του γεγονότος ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του μηχανογραφικού συστήματος του Υπουργείου Οικονομικών για τις &.Ο.Υ και του ότι παρά την σχεδιαζόμενη λειτουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στα νησιά, όπου καταργούνται οι εφορίες, η αποτελεσματικότητά τους θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, διότι πολλές από τις μέχρι τώρα πραγματοποιούμενες εργασίες στις &.Ο.Υ δεν θα μπορούν να διεκπεραιωθούν από τα κέντρα αυτά.

Κατόπιν τούτων και μετά από τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, των &ήμων, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, και των φορέων των περιοχών αυτών που με διάφορους τρόπους έχουν μέχρι σήμερα εκφραστεί, συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα παρακάτω :

Επειδή, με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών πλήττεται η προστασία της Νησιωτικότητας και το δικαίωμα των κατοίκων των νησιών μας να ζουν ισότιμα και να απολαμβάνουν τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης και πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες, με τους κατοίκους των άλλων περιοχών της χώρας μας, να ζητηθεί από τον κ. Υπουργό Οικονομικών μέσω της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας με τον προσφορότερο και συντομότερο τρόπο, πάντως πριν τις 13/1/13, να μετατεθεί η έναρξη εφαρμογής της Α.ΥΠ.ΟΙΚ για την κατάργηση όσων .Ο.Υ λειτουργούν σε νησιά, για την 1/1/2014, διάστημα, που θεωρείται εύλογο για την επανεξέταση του θέματος της διάρθρωσης και κατανομής των .Ο.Υ από το Υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικής Ελλάδας καθώς και την πρόοδο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και της δυνατότητας του ΥΠ.ΟΙΚ. να εξυπηρετεί τους φορολογούμενους πολίτες, χωρίς να είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις Δ.Ο.Υ.
Επίσης τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ.Χαράλαμπος Αθανασίου, όσο και οι βουλευτές Ι.Ζερδελής, Α.Καλογερή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Ν.Σηφουνάκης ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Ι.Σπιλάνης θα αναλάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για να μεταφέρουν την πρόταση αυτή στην Κυβέρνηση , το Οικονομικό Επιτελείο και τα κόμματα του Κοινοβουλίου και θα εργασθούν για την υλοποίησή της. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναπτύξουν τόσο ο Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου όσο και οι ήμαρχοι της
περιοχής.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΚΑΛΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο