Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εμπόριο, φορολογία και διαφάνεια στην ατζέντα του G8

Το εμπόριο, η φορολογική συμμόρφωση και η προώθηση μεγαλύτερης διαφάνειας θα είναι τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση των G8, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας, καθώς ανέλαβε την προεδρία της ομάδας των οκτώ μεγαλύτερων οικονομιών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ευελπιστεί πως οι ακόμα επτά χώρες της ομάδας των G8 -ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς και Γερμανία- θα συμφωνήσουν με την άποψη της Βρετανίας για δράση προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομίες και να οδηγηθούν προς την ευημερία.

«Στο επίκεντρο της ατζέντας μου για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής είναι τρία συγκεκριμένα ζητήματα - η ανάπτυξη του εμπορίου, η διασφάλιση της φορολογικής συμμόρφωσης και η προώθηση μεγαλύτερης διαφάνειας», ανέφερε ο Κάμερον σε επιστολή του προς τους άλλους ηγέτες της G8.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι μαζί, οι οικονομίες της ομάδας G8, αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ της οικονομικής παραγωγής στον κόσμο και έτσι θα πρέπει να είναι σε θέση να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους τους.

Ωστόσο, οι ειδικοί αμφισβητούν τις δυνατότητες της ομάδας δεδομένου ότι σε αυτή δεν περιλαμβάνονται ανερχόμενες δυνάμεις της Κίνας, της Βραζιλίας και της Ινδία.

Η επόμενη συνάντηση της G8 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Ιρλανδία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο