Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση εισφορών σε περιοχές υψηλής ανεργίας

Tην επιλεκτική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μόνο σε περιοχές υψηλής ανεργίας ή και σε κλάδους που φθίνουν, σχεδιάζει να προωθήσει η ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης...

Tην επιλεκτική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μόνο σε περιοχές υψηλής ανεργίας ή και σε κλάδους που φθίνουν, σχεδιάζει να προωθήσει η ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, αντί της γενικής μείωσης που είχε προαναγγείλει ως κίνητρο για τις προσλήψεις άνεργων νέων ηλικίας έως 25 ετών, άνεργων μητέρων, καθώς και των μακροχρόνια άνεργων ηλικίας άνω των 55 ετών.

Tην απόφαση για το «ψαλίδισμα» του σχετικού κινήτρου (που προβλέπει ο νόμος Pέππα και περιλαμβανόταν τόσο στο προεκλογικό πρόγραμμα όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της N.Δ.) έλαβαν ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης και ο υφυπουργός Γερ. Γιακουμάτος. Όπως εξηγούσαν, χθες, κύκλοι του υπουργείου στην «H», η γενική μείωση των εργοδοτικών εισφορών αποκλείστηκε «λόγω της δημοσιονομικής στενότητας» (αδυναμία κάλυψης από τον προϋπολογισμό του κόστους για το IKA, όπως ζητούσαν τα συνδικάτα) και με δεδομένη την ανάγκη υποστήριξης των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία, αν εφαρμοζόταν το μέτρο, θα «μετρούσαν» νέες απώλειες εσόδων και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία καταγράφεται έξαρση της εισφοροδιαφυγής (αύξηση 20% μέσα σε μία διετία και απώλεια 4 δισ. ευρώ ετησίως).

Πηγή ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο