Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

High Tech διασταυρώσεις από την ΓΓΠΣ το 2013

Νέες δυνατότητες επεξεργασίας των στοιχείων που συλλέγει για τους φορολογουμένους από ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ και δημόσιους φορείς θα αποκτήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών το 2013 μέσα από νέα "φίλτρα" διασταυρώσεων που ετοιμάζουν οι υπηρεσίες της.
 
Με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής η ΓΓΠΣ δημιουργεί ειδικά πολυεπίπεδα φίλτρα για τη διασταύρωση των δεδομένων και την ανεύρεση φορολογικής ύλης. Μάλιστα για να αποκτήσει ιστορικότητα η βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ ήδη προβλέπεται πως η υπηρεσία θα μπορεί να διατηρεί τα ανωτέρω στοιχεία για χρονικό διάστημα έξι ετών.
 
Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί εντός του 2013 ένας high tech μηχανισμός που θα αξιολογεί τις δαπάνες και τα εισοδήματα των φορολογουμένων και θα διασταυρώνει τα δεδομένα με τα στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία του φορολογουμένου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Σημειώνεται πως τα πιστωτικά ιδρύματα, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, η Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ), τα ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια, οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης, κ.ά., υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος.
 
Το ίδιο ισχύει και για όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας (πανεπιστήμια, κολλέγια, παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, φροντιστήρια, σχολές, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, ΙΙΕΚ, κ.λπ.), τις επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, κ.α..

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description adam | Δεκεμβρίου 29, 2012 12:39 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ.
ΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΜΕ HIGH TECH ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ?
ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Ε!!!!!!
ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΛΑΟ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΑ ΑΝ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ, ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΑ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩΝΤΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΗ).
image description ΣΑΜΠΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | Δεκεμβρίου 29, 2012 12:13 μ.μ. | Reply
Προσυπογράφω τα λεγόμενα του adam! "Show us the way"...
image description ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΙ | Δεκεμβρίου 29, 2012 1:43 μ.μ. | Reply
Ετσι ακριβως ειναι η κατασταση & τα καλ το επισημαινει ο adam αλλα δυστυχως δε βλεπω ποτε τιποτα σωστο να γινεται σε αυτη τη καταδικασμενη χωρα.....μονο να πιουν το αιμα του ταλαιπωρου λαου ξερουν και οι ιδιοι ειναι οι χειροτεροι εγκληματιες!!!

image description Ο Καραγκιόζης | Δεκεμβρίου 31, 2012 11:40 π.μ. | Reply
Βήμα1: Όλες οι αγορές λιανικής με Π. Κάρτες. Βήμα2: Οι λογαριασμοί Π. Καρτών (με νόμο της 31/12/13) θα αποτελέσουν τεκμήριο για τους καταναλωτές.......... Αυτή είναι η παγίδα για όσους ξοδεύουν μαύρο χρήμα. Η λύση είναι η έκδοση Π Κάρτας από ξένη τράπεζα στο εξωτερικό που δεν θα έχει υποχρέωση να στείλει στοιχεία στο ΥΠ. Οικονομικών μας.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο