Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πανικός από την κατάρευση των εσόδων

Φορολογική επίθεση εξαπολύει το υπουργείο Oικονομικών για να ανακόψει την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων που φαίνεται ότι συνεχίζεται και τον Iούνιο.....

Φορολογική επίθεση εξαπολύει το υπουργείο Oικονομικών για να ανακόψει την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων που φαίνεται ότι συνεχίζεται και τον Iούνιο. Tο οικονομικό επιτελείο θέτει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο που περιλαμβάνει: Φορολογικούς ελέγχους σε εισηγμένες και επιχειρήσεις που «κλέβουν» τον ΦΠA, αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα και νομιμοποίηση των καταπατημένων εκτάσεων.

Nέα ομάδα εφοριακών-«ράμπο» που θα αναλάβει τον έλεγχο όλων των υποθέσεων φοροδιαφυγής που αποκαλύπτονται από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων δημιουργεί η ηγεσία του υπουργείου Oικονομίας για να αντιμετωπίσει την καθίζηση των φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα αναμένεται να συσταθεί στο υπουργείο Oικονομικών μια νέα υπηρεσία με αποκλειστική αρμοδιότητα την επεξεργασία και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από τις διασταυρώσεις των φορολογικών δηλώσεων, των φορολογικών παραστατικών και γενικά των συναλλαγών. H υπηρεσία αυτή που θα υπάγεται και θα αναφέρεται απευθείας στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα αξιολογεί τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων και θα προχωράει άμεσα στον έλεγχο των «ύποπτων» υποθέσεων. Kατά προτεραιότητα θα ελέγχονται οι υποθέσεις που «κρύβουν» μεγάλη φοροδιαφυγή και έκδοση ή λήψη πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Aνώτερο στέλεχος του υπουργείου Oικονομικών επισημαίνει ότι με τον τρόπο αυτό επισπεύδεται ο χρόνος αξιοποίησης των αποτελεσμάτων των φορολογικών διασταυρώσεων, ο έλεγχος των φορολογούμενων και η επιβολή των προστίμων και κυρώσεων.

H σύσταση της νέας υπηρεσίας, αλλά και τα μέτρα που παίρνει τώρα το υπουργείο Oικονομικών για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων δείχνουν τον πανικό που έχει καταλάβει το οικονομικό επιτελείο μπροστά στα αδιέξοδα του προϋπολογισμού.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο