Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΕΕ Ανακοίνωση για την απεργία των εμποροϋπαλλήλων

Η πρόσφατα αναγγελθείσα απεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων και των εμποροϋπαλλήλων την 30η Δεκεμβρίου έρχεται ως απότοκο των πρόχειρων και αποσπασματικών ενεργειών του Υπουργείου Ανάπτυξης, αναφορικά με το γενικότερο θέμα των Κυριακών που ενδιαφέρει ζωτικά το σύνολο του εμπορικού κόσμου της χώρας.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το άκαιρο μίας προσωρινής ρύθμισης, χωρίς συνεννόηση και προηγούμενη διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και είχε προειδοποιήσει για τα διαλυτικά φαινόμενα που θα είχε μία τέτοια ενέργεια στη λειτουργία της αγοράς τις ημέρες αυτές. Προτείναμε, η λειτουργία των καταστημάτων συγκεκριμένες Κυριακές τον χρόνο να τεθεί σε διάλογο ανάμεσα στο Υπουργείο και στις αρμόδιες οργανώσεις επάνω στη βάση της αναμόρφωσης του συνολικού πλαισίου της αγοράς.

Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε και επιβεβαιωθήκαμε: Αναγγελίες από το Υπουργείο για πλήρη απελευθέρωση 52 Κυριακές το χρόνο, με αποσπασματικές δηλώσεις ασαφούς περιεχομένου, λειτουργούμε - δεν λειτουργούμε τις Κυριακές προαιρετικά, χωρίς μελέτη και διάλογο δημιούργησαν αδικαιολόγητη αναστάτωση στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά την εξαγγελθείσα απεργία, είναι φυσικό ότι κανένας από εμάς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους εργαζόμενους το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία. Ωστόσο, είναι πραγματικά κρίμα να εντείνεται τελικά η ανισορροπία στην αγορά μέσα σε ημέρες γιορτών, και μάλιστα μέσα σε περιβάλλον ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, που όλοι θέλουμε να δουλέψουμε.

Η ΕΣΕΕ ακόμα και τώρα καλεί το Υπουργείο να εγκαταλείψει αυτή την τακτική και να ξεκινήσει έναν ειλικρινή και εξαντλητικό διάλογο για το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, όπου θα εντάσσεται και το θέμα των Κυριακών. Οι αναγκαίες πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν άμεσα από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να πάψουμε να είμαστε παρατηρητές σε πειραματικές ιδέες που κάθε άλλο παρά ταιριάζουν στις ανάγκες των ανθρώπων της αγοράς.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τις αποφάσεις των περισσότερων Εμπορικών Συλλόγων τα καταστήματα θα είναι ανοικτά. Είναι απαραίτητο σε μια περίοδο ισχυρών οικονομικών πιέσεων σε κάθε επιχείρηση και ιδιαίτερα στις ΜΜε να υπάρχει μια αλληλοκατανόηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, διότι σε τελευταία ανάλυση ο συγκεκριμένος οικονομικός αγώνας αφορά όλους μας. Με δεδομένο ότι η ψυχολογία αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την κατανάλωση, παρακαλούμε τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν να συμβάλουν, ώστε να μη δημιουργηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των εμπορικών δρόμων της αγοράς.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο