Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΕΠΕ: Στο 35% η μαύρη εργασία στην Ελλάδα το 2012

Ποσοστά ρεκόρ σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ

Ποσοστά ρεκόρ καταγράφει σύμφωνα με το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) Μιχάλης Κανδαράκης επισήμανε ότι το 2012 το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας έφθασε το 35% έναντι 29% το 2011 και 25% το 2010.

«Το προφίλ του εργαζομένου διαμορφώθηκε από ελαστικότερες μορφές εργασίας το 2012» δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγος για υπερδιπλασιασμό της μετατροπής των συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής εργασίας μονομερώς από τον εργοδότη. Παράλληλα, ο κ. Κανδαράκης εκτίμησε ότι οι μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές ίσως έχουν συντελεστεί πριν το 2012.

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΠΕ διεξήγαγε το 2012 19.000 ελέγχους, ενώ τα πρόστιμα στους εργοδότες κυμαίνονται από 500 ευρώ ενώ μπορούν να υπερβούν και τα 50.000 ευρώ αναλόγως της παράβασης.

Ο επικεφαλής του Σώματος υπογράμμισε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ανάγκη αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της χρήσης των πόρων, όχι μόνο των οικονομικών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Κανδαράκης διευκρίνισε ότι τα στοιχεία δεν είναι στατιστικά, αλλά προκύπτουν από τους ελέγχους του Σώματος.

«Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας αναφερόμενος στα στοιχεία του ΣΕΠΕ.

«Πρέπει να μπει τέρμα η κυβέρνηση έφερε σε αυτό το σημείο τη χώρα» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description FAZEXA | Δεκεμβρίου 29, 2012 9:58 μ.μ. | Reply
ΜΟΝΟ!!!? αναποδα το νουμερο και...βαλε...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο